Spicy Tuna bowl

Geïnspireerd door een nieuw gerecht dat ik laatst bij Wagamama in Amsterdam at. Een heerlijke bowl met Spicy Tuna.

 

 

 

Print recept
Spicy Tuna bowl
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 300 gr tonijn in blokjes gesneden
  • 2 handjes peen julienne
  • 1/2 komkommer julienne gesneden
  • 1 handje zuurkool
  • 1 handje sojaboontjes
  • scheutje teriyakisaus
  • 3 tl Shichimi Togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) o.a. verkrijgbaar van Jonnie Boer bij Jumbo, of bij de toko
  • 2 el (Japanse) mayonaise
  • 2 tl Srirascha
  • 125 gr sushirijst
  • 1 zachtgekookt ei
Bereidingswijze
  1. Kook de Sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng de blokjes tonijn met de Shichimi Togaraschi en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.

  3. Leg de blokjes tonijn in de koekenpan en schroei ze op hoog vuur rondom dicht en een beetje bruin.

  4. Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel de peen julienne, komkommer, zuurkool en de sojaboontjes er overheen.

  5. Verdeel de tonijn over de kommen en giet er wat Teriyakisaus overheen.

  6. Snij het zachtgekookt eitje door midden en leg op elke boel een half eitje.

  7. Roer de mayonaise met de Srirascha door elkaar en verdeel over de bowl.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *