Geïnspireerd door een nieuw gerecht dat ik laatst bij Wagamama in Amsterdam at. Een heerlijke bowl met Spicy Tuna.
Spicy Tuna bowl
Ingrediënten
- 300 gr tonijn in blokjes gesneden
- 2 handjes peen julienne
- 1/2 komkommer julienne gesneden
- 1 handje zuurkool
- 1 handje sojaboontjes
- scheutje teriyakisaus
- 3 tl Shichimi Togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) o.a. verkrijgbaar van Jonnie Boer bij Jumbo, of bij de toko
- 2 el (Japanse) mayonaise
- 2 tl Srirascha
- 125 gr sushirijst
- 1 zachtgekookt ei
Instructies
- Kook de Sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de blokjes tonijn met de Shichimi Togaraschi en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Leg de blokjes tonijn in de koekenpan en schroei ze op hoog vuur rondom dicht en een beetje bruin.
- Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel de peen julienne, komkommer, zuurkool en de sojaboontjes er overheen.
- Verdeel de tonijn over de kommen en giet er wat Teriyakisaus overheen.
- Snij het zachtgekookt eitje door midden en leg op elke boel een half eitje.
- Roer de mayonaise met de Srirascha door elkaar en verdeel over de bowl.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.