Spicy Tuna bowl

Geïnspireerd door een nieuw gerecht dat ik laatst bij Wagamama in Amsterdam at. Een heerlijke bowl met Spicy Tuna.

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Spicy Tuna bowl

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr tonijn in blokjes gesneden
  • 2 handjes peen julienne
  • 1/2 komkommer julienne gesneden
  • 1 handje zuurkool
  • 1 handje sojaboontjes
  • scheutje teriyakisaus
  • 3 tl Shichimi Togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) o.a. verkrijgbaar van Jonnie Boer bij Jumbo, of bij de toko
  • 2 el (Japanse) mayonaise
  • 2 tl Srirascha
  • 125 gr sushirijst
  • 1 zachtgekookt ei

Instructies

  • Kook de Sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de blokjes tonijn met de Shichimi Togaraschi en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Leg de blokjes tonijn in de koekenpan en schroei ze op hoog vuur rondom dicht en een beetje bruin.
  • Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel de peen julienne, komkommer, zuurkool en de sojaboontjes er overheen.
  • Verdeel de tonijn over de kommen en giet er wat Teriyakisaus overheen.
  • Snij het zachtgekookt eitje door midden en leg op elke boel een half eitje.
  • Roer de mayonaise met de Srirascha door elkaar en verdeel over de bowl.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *