Pisto Manchego (Spaanse groenteschotel)

Pisto Manchego, een heerlijke Spaanse groenteschotel met courgette, ui, tomaat en paprika.

Lekker als voorgerecht, bijgerecht of als lichte maaltijd met een gebakken eitje en wat geroosterd (zelfgebakken) brood.

 

Pisto Manchego
Print recept
Pisto Manchego
Personen: 3 -4 personen
Ingrediënten
  • 2 courgettes in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik (of gebruik verse tomaten)
  • 1 tl paprikapoeder
  • eieren (1 per persoon)
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • eventueel wat versgehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en fruit de ui met de knoflook op laag vuur in 5 aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.

  2. Voeg de rode en groene paprika toe en bak 2 minuutjes mee, op middelhoog vuur.

  3. Voeg de courgette toe en bak nog 5 minuten.

  4. Voeg het paprikapoeder toe en bak even mee.

  5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.

  6. Laat het geheel op middelhoog vuur een kwartiertje pruttelen, tot het vocht is verdampt en de saus wat is ingedikt.

  7. Breng het geheel op smaak met versgemalen zout en peper.

  8. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de eieren. Zorg dat de eidooier heel en zacht blijft.

  9. Verdeel de Pisto Manchego over de borden en leg de eieren er overheen. Bestrooi het geheel met nog wat versgemalen peper en eventueel wat versgehakte peterselie.

  10. Serveer er wat geroosterd (zelfgebakken) brood bij.

 

Pisto Manchego


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *