Terugblik op juni 2019 & De 10 meest bekeken recepten

4 reacties

De maand juni was voor ons een verdrietige maand.

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben was ik de afgelopen maanden wat minder actief op social media en kwamen er niet veel nieuwe recepten online.

Op 7 mei zou ons oudste katje Quinty 18 jaar worden. Een paar dagen voor haar verjaardag gingen we nog even met haar langs de dierenarts voor controle van haar schildklier. Maar helaas verliep dit bezoekje heel anders. De dierenarts voelde iets in haar buikje dat er niet hoorde te zitten. Meteen werd er een echo gemaakt en bleek er een enorme tumor in haar niertje te zitten en ook haar darmpjes waren al wat aangetast. De dierenarts gaf haar nog 6-8 weekjes. Gezien haar leeftijd konden we niets anders meer doen dan het nog wat proberen te rekken met prednison en proberen nog zoveel mogelijk van elkaar te genieten.

Maar Quinty werd al snel magerder en kreeg wat bijwerkingen van de medicatie. Na een paar weken leek haar gewicht stabiel te blijven en waren de bijwerkingen goed onderdrukt. Even hoopten we dat de dierenarts het misschien zelfs wel mis had, want Quinty deed het eigenlijk best wel goed. Maar op 6 juni, 5 weekjes na het slechte nieuws, ging het ineens ’s avonds helemaal mis. Quinty begon een beetje vreemd te lopen. De volgende ochtend kon ze zelfs al niet meer zelf veilig de trap af lopen. Dag en nacht bleef ik bij Quinty. Maar ze ging met de dag achteruit. Eten en drinken deed ze nog en ze vond het fijn om bij ons te zijn. Maar haar lijfje raakte langzaam op. Haar kopje wilde nog wel, maar haar lijfje kon niet meer.

Op dinsdag 11 juni namen we het moeilijke besluit haar te laten gaan, veilig thuis in haar eigen omgeving. De dierenarts kwam om 15.15 uur. Quinty is rustig in mijn armen ingeslapen, met haar vriendinnetje Sofietje naast ons op de bank. Tot het laatste moment hebben we Quinty thuis gehouden. We hebben haar mooi neergelegd op een kamertje en hadden zo alle tijd om afscheid van haar te nemen. Maar de volgende dag, op Marco zijn verjaardag, kwam dan toch het moeilijke moment om haar definitief weg te brengen. Eind van de ochtend brachten we haar weg en namen we in het huisdierencrematorium afscheid van ons mooie lieve meisje. Gelukkig mochten we haar as ’s middags alweer ophalen, zodat ze toch weer snel thuis bij ons was.

Een paar dagen later liet ik bij Hollywood Mark Tattoo Amsterdam een katje op mijn pols zetten door Alex Spurrell. En online lieten we bij Diamondsbyme een ring maken van witgoud, met 18 diamantjes, voor elk jaar dat Quinty en ik samen waren een diamantje. Zo draag ik mijn meisje voor altijd bij mij.

Quinty was mijn allereerste eigen katje en mijn beste vriendinnetje. We kregen haar op mijn 22e, toen we net een paar maanden getrouwd waren. Quinty lag altijd bij mij op schoot en sliep ’s nachts tegen mij aan. We missen haar heel erg, ondanks dat we nog 4 lieve katjes hebben is het stil in huis.

We zullen Quinty nooit vergeten ❤️

 

 

De 10 meest bekeken recepten van juni 2019

Ondanks dat ik niet heel erg actief was op de website en op social media werden mijn recepten goed bekeken door jullie. De volgende 10 recepten werden de afgelopen maand het meest bekeken.

1. Appel-yoghurtcake

Appel-yoghurtcake

 

2. Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel

 

3. Limburgs zuurvlees

 

4. Lasagne met lekker veel groente

Lasagne met lekker veel groente

 

5. Marokkaanse gehaktballetjes

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

 

6. Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

 

7. Aardappelsalade

 

8. Zachte witte puntjes

Zelfgemaakte zachte witte puntjes

 

9. Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes

Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

 

10. Asperges met garnaaltjes

Asperges met garnaaltjes

4 Reacties

  1. Martine Bruinings

    Hallo Mariëlle..wat vreselijk om te horen…ik leef met je mee…ik ken het gevoel maar al te goed. Bedankt iedere keer voor je recepten…ik kijk regelmatig en dan wordt er weer wat lekkers uitgezocht hier
    Groetjes Martine

  2. Allereerst heel veel sterkte toegewenst. Wat verdrietig om Quinty te moeten missen. Ik ken je niet, maar weet dat er mensen zijn die er aan zullen blijven denken. Ik herken het verdriet, ik heb op 5 juni mijn cavia moeten laten inslapen. Hij is ongeveer 8 jaar geworden. Veel sterkte en kracht toegewenst! Liefs van Lotte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*