Piadina met mozzarella, tomaat en truffelmayonaise

Een Piadina is een Italiaanse platbrood en komt van oorsprong uit de regio Emilia-Romagna.

Niet moeilijk om te maken en super lekker voor de lunch. Met een lekkere vulling of wat olijfolie.

Piadina eet je bij voorkeur nog warm, direct na het bakken. Wil je ze toch van tevoren maken, bewaar ze dan in een theedoek en warm ze voor serveren weer even op.

Print recept
Piadina
Personen: 4 stuks
Ingrediënten
Deeg
  • 250 gr bloem
  • 160 ml water
  • 60 gr boter
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
Vulling
  • 1 bol Mozzarella in plakjes
  • 4 trostomaatjes
  • 8 plakjes Parmaham
  • 2 el pijnboompitjes
  • wat truffelmayonaise
  • versgemalen zout en peper
  • fijngehakte peterselie (of basilicum)
  • olijfolie
Bereidingswijze
Deeg
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 10 minuten een mooi soepel deegje.

  2. Verdeel het deeg in 4 stukjes, bol de stukjes deeg op en laat ze afgedekt met folie een uurtje rusten in de koelkast.

  3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol de bolletjes deeg uit tot een ronde lap van 3 mm dikte.

  4. Verwarm een droge koekenpan en bestrijk 1 kant van het lapje deeg met olijfolie (of gebruik een olijfoliespray).

  5. Leg de kant met de olijfolie in de koekenpan en bak de onderzijde 2,5 minuut op middelhoog vuur. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en draai de Piadina om. Bak nog 2,5 minuut op middelhoog vuur.

  6. Leg de Piadina tussen een theedoek en bak ze zo alle 4. 

  7. Beleg de onderste helft van de Piadina's met de plakjes Parmaham, mozzarella, tomaat, wat versgemalen zout en peper, wat truffelmayonaise, pijnboompitjes en wat versgehakte peterselie. Klap de Piadina's dubbel en serveer direct.

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *