Vlechtbrood met Leqrs pesto basilicum

Pesto basilicum vlechtbrood

1 reactie

Heerlijk knapperig vlechtbrood met verse pesto basilicum.

Voor dit brood gebruikte ik de heerlijke verse pesto basilicum van Leqrs, welke ik laatst in de Foodybox zomer van Kroon op het Werk ontving.

Deze pesto bevat veel basilicum, geroosterde pijnboompitjes, oude kaas en extra olijfolie van de eerste persing.

De producten van Leqrs zijn biologisch, bevatten geen suiker en geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. Deze pesto is o.a. verkrijgbaar bij Eko Plaza voor € 2,99.

Wil je toch liever zelf pesto maken? Klik dan hier voor het recept.

 

Vlechtbrood met Leqrs pesto basilicum

Vlechtbrood met verse pesto basilicum

No ratings yet

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gr bloem
  • 160 ml water
  • 25 ml olijfolie
  • 7 gr gist
  • 6 gr zout
  • 2 gr kristalsuiker

Verder

  • 100 gr verse pesto basilicum (bijv. van Leqrs of zelfgemaakte)

Instructies
 

  • Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
  • Vet de kom in met olijfolie en bol het deeg losjes op. Leg de bol deeg met de bovenkant naar beneden in het kom en draai de deegbal een keer om, zodat alle kanten van het deeg bedekt zijn met een laagje olijfolie.
  • Dek de kom af met folie of een theedoek en laat het deeg een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca 40x25 cm.
  • Bestrijk het deeg met de pesto en laat aan de lange zijde een cm vrij.
  • Rol het deeg aan de lange kant op en knijp de naad dicht.
  • Snij de rol in de lengte doormidden en draai de open binnenkanten omhoog.
  • Draai de twee helften om elkaar heen, maar zorg dat de binnenkanten bovenop blijven liggen.
  • Knijp de uiteinden samen en duw ze onder het brood.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het brood 10 minuten rusten.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak het brood in 45 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat het brood een beetje afkoelen en serveer lauwwarm.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

One Comment

  1. Marcella de Groot

    Hoi Mariëlle
    Vandaag vlechtbrood gebakken met pesto, hij was heerlijk.
    We hebben ‘m gegeten bij een verse kop champignonsoep.
    Zeker voor herhaling vatbaar.
    Gr Marcella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating