Knapperige broodjes zonder te kneden

Zin in verse broodjes op zondagochtend, maar geen zin of tijd om het deeg lang te kneden? Deze “no knead” broodjes zijn dan echt iets voor jou!

De ingrediënten voor het deeg hoef de je avond van te voren alleen maar door elkaar te roeren.

De volgende ochtend vorm je de broodjes en laat je ze nog drie kwartier rijzen.

Nog eventjes in de oven en klaar zijn je broodjes! Super luchtig en erg lekker.

 

Print recept
Knapperige broodjes zonder te kneden
Personen: 6 stuks
Ingrediënten
  • 240 gr tarwebloem, type 65 (o.a. verkrijgbaar bij de Zuidmolen)
  • 50 gr volkorenmeel
  • 225 gr koud water
  • 5 gr zout
  • 1 gr instant gist
Bereidingswijze
De avond van tevoren
  1. Doe de tarwebloem, volkorenmeel, zout en de gist bij elkaar in een ruime kom en meng door elkaar.

  2. Giet het water erbij en roer goed door tot een egale massa.

  3. Dek de kom af met een theedoek of zet de kom in een pedaalemmerzak en laat het deeg 10-12 uur rijzen op kamertemperatuur.

De volgende ochtend
  1. Bestrooi het werkblad met wat bloem en stort het deeg er bovenop.

  2. Trek aan de linkerkant van het deeg en vouw het naar binnen. Dan het zelfde met de rechterkant, bovenkant en onderkant.

  3. Draai het deeg om en verdeel het in 6 stukjes. Rol de stukjes deeg op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de broodjes met wat bloem. Dek de bakplaat af met een theedoek of folie.

  4. Laat de broodjes 45 minuten rijzen. 

  5. Verwarm ondertussen de oven op 250 graden (boven-en onderwarmte). Verwarm een braadslede onderin de oven mee.

  6. Snij de broodjes in met een scherp mesje. Schuif de bakplaat in de oven en giet een kopje gekookt water in de braadslede. Bak de broodjes 13 minuten op 250 graden (boven- en onderwarmte).

  7. Laat de broodjes in de oven en verlaag de temperatuur naar 210 graden (boven- en onderwarmte). Bak de broodjes nog 5 minuten.

  8. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  9. Serveer de broodjes zo vers mogelijk, dan zijn ze het lekkerst.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *