Tagliatelle met gele curry

Vorige week waren wij een dagje in Gent. ’s Avonds aten wij bij Di Massimo, op een mooie locatie aan de Graslei.

Ik koos mijn favoriete pizza Carpaccio en Marco koos de Tagliatelle met gele curry. Hij vond het erg lekker, dus dat moest ik ook maar eens maken 😉

Voor dit gerechtje kocht ik de gele curry kruidenpasta van Fairtrade, deze bevat namelijk geen kleur- en smaakstoffen. Maar wil je toch liever zelf je curry kruidenpasta maken dan kan dat natuurlijk ook.

Print recept
Tagliatelle met gele curry
Personen: 3 -4 personen
Ingrediënten
  • 250 gr tagliatelle (bijv. De Cecco)
  • 70 gr Fairtrade original gele curry kruidenpasta
  • 400 ml kokosmelk (blikje)
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 courgette in gehalveerde plakjes
  • 1 el bloem
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 3 -4 handjes ruccola
Bereidingswijze
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de tagliatelle goed uitlekken in een zeef of vergiet.

  2. Meng de blokjes kipfilet met de bloem en wat versgemalen zout en peper.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime wok of hapjespan en bak de kip kort aan.

  4. Voeg de gele curry kruidenpasta toe en bak kort mee.

  5. Voeg de courgette toe en bak 2 minuutjes mee.

  6. Giet de kokosmelk erbij en roer goed door elkaar.

  7. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het op een laag pitje 5 minuutjes zachtjes pruttelen.

  8. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe en warm het geheel nog even goed door.

  9. Verdeel over de borden en leg op elk bord een handje ruccola er bovenop.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *