Zelfgemaakte pindakoeken, lekker voor bij de koffie of thee.
Pindakoeken
Porties: 20 koeken
Ingrediënten
Deeg
- 200 gr bloem
- 120 gr boter op kamertemperatuur
- 110 gr rietsuiker
- 7 gr vanillesuiker
- 1/2 ei losgeklopt
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
Verder
- 1/2 ei losgeklopt
- 150 gr ongezouten gebrande pinda’s
- ronde uitsteker van 6 cm doorsnede
Instructies
- Doe de boter, rietsuiker, vanillesuiker en het zout bij elkaar in de kom van een keukenmachine en klop het geheel romig.
- Voeg het ei toe en klop door elkaar.
- Meng het bakpoeder door de bloem en voeg toe aan het botermengsel.
- Kneed het geheel tot een deegje en verpak het deeg in folie. Laat het deeg minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
- Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek cirkels uit van 6 cm doorsnede. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes zullen nog ietsjes gaan uitlopen, dus leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
- Verdeel de pinda’s over de plakjes deeg en druk zachtjes aan.
- Bestrijk het geheel met wat losgeklopt ei.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de koeken helemaal afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.
