Pindakoeken

Zelfgemaakte pindakoeken, lekker voor bij de koffie of thee.

 

 

 

 

Pindakoekjes
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Pindakoeken

Porties: 20 koeken

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gr bloem
  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 110 gr rietsuiker
  • 7 gr vanillesuiker
  • 1/2 ei losgeklopt
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Verder

  • 1/2 ei losgeklopt
  • 150 gr ongezouten gebrande pinda's
  • ronde uitsteker van 6 cm doorsnede

Instructies

  • Doe de boter, rietsuiker, vanillesuiker en het zout bij elkaar in de kom van een keukenmachine en klop het geheel romig.
  • Voeg het ei toe en klop door elkaar. 
  • Meng het bakpoeder door de bloem en voeg toe aan het botermengsel.
  • Kneed het geheel tot een deegje en verpak het deeg in folie. Laat het deeg minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek cirkels uit van 6 cm doorsnede. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes zullen nog ietsjes gaan uitlopen, dus leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  • Verdeel de pinda's over de plakjes deeg en druk zachtjes aan.
  • Bestrijk het geheel met wat losgeklopt ei.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de koeken helemaal afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Pindakoekjes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *