Jägerschnitzel

Jägerschnitzel, varkensschnitzel met jachtsaus

1 reactie

Als wij een dagje naar Duitsland gaan eten wij eigenlijk altijd wel een schnitzel.

En dan meestal een Zigeunerschnitzel of een Jägerschnitzel.

Maar deze kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Lekker met wat Bratkartoffeln.

Jägerschnitzel

Jägerschnitzel

4.6 van 8 stemmen

Ingrediënten

Jachtsaus

  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • versgemalen peper

Schnitzels

  • 3 ongepaneerde varkensschnitzels
  • bloem
  • 1 ei geklutst
  • paneermeel
  • versgemalen zout en peper
  • boter om in te bakken

Instructies
 

Jachtsaus

  • Fruit het uitje met de knoflook in wat boter op laag vuur in ca 5 minuutjes aan. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de champignons en de tijm toe en bak ca 5 minuutjes mee tot de champignons ook lekker zacht zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.
  • Breng ondertussen in een steelpannetje de runderbouillon met de rode wijn aan kook en laat 10 minuutjes goed pruttelen en wat inkoken.
  • Voeg al roerend met een garde de runderbouillon met de wijn toe en laat de saus ca 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus ietsjes is ingedikt. Roer af en toe door. Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper.

Schnitzels

  • Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat versgemalen zout en peper.
  • Zet 3 bordjes neer, eentje met wat bloem, eentje met wat paneermeel en eentje met een geklutst eitje.
  • Haal de schnitzels één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en bak de schnitzels in ca 8 minuten gaar.
  • Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de borden. Schep de jachtsaus er overheen.
  • Strooi er eventueel wat versgehakte peterselie overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Jägerschnitzel

One Comment

  1. Was hail lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating