Volkoren pancakes, net wat gezonder dan de gewone pancakes, maar eigenlijk nog net zo lekker!
Als basis gebruikte ik het recept voor de heerlijke pancakes van Coffeelicious, maar paste aan naar een volkorenversie en voegde wat stukjes appel toe. Super lekker!
Volkoren appel-yoghurt pancakes
Ingrediënten
Pancakes
- 125 gr volkorenmeel
- 7 gr vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl bakingsoda
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 150 gr Griekse yoghurt
- 75 ml volle melk
- 1 appel bijv. Royal Gala in hele kleine blokjes
Topping
- 2 appels bijv. Royal Gala
- 2 tl kristalsuiker
- snufje kaneel
- poedersuiker
Verder
- boter om in te bakken
Instructies
Pancakes
- Doe het volkorenmeel, bakpoeder, bakingsoda, zout en kaneel bij elkaar in een kom en roer met een garde door elkaar.
- Doe het ei, Griekse yoghurt en de volle melk bij elkaar in een kom en klop door elkaar met een garde.
- Giet dit mengsel bij het droge mengsel en klop goed door elkaar.
- Spatel de kleine blokjes appel er doorheen.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe m.b.v. een ijslepel of juslepel wat van het beslag in de pan.
- Bak op middelhoog vuur tot de onderkant mooi goudbruin is het de bovenkan bijna droog.
- Keer de pancake om en bak de onderkant nog eventjes, tot ook deze mooi goudbruin is en de pancake gaar.
- Ga zo door tot al het beslag op is.
Topping
- Maak ondertussen de topping. Meng de blokjes appel met de kaneel en kristalsuiker.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appeltjes in ca. 5 minuutjes zacht en goudbruin.
- Serveer de pancakes met de gebakken appeltjes en strooi er wat poedersuiker overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Van de week gemaakt en goedgekeurd. Bij de ingrediënten staat het ei er niet bij.