Een heerlijk begin van de dag met deze ontbijtbowl. Met lekker veel fruit en krokante zelfgemaakte cruesli.
Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli
Ingrediënten
Cruesli
- 125 gr fijne havervlokken
- 75 gr gemengde ongezouten noten
- 40 gr kokosflakes
- 20 gr zonnebloempitten
- 10 gr lijnzaad
- 3 el ahornsiroop
- 2 el rijstolie of zonnebloemolie of kokosolie
- 1 eiwit
- flinke snuf kaneel
Verder
- 150 gr AH Creamy kokos naturel , of een andere yoghurt(alternatief) naar keuze
- 1 banaan in plakjes
- handje blauwe bessen
- handje aardbeien gehalveerd
- kaneel
Instructies
Cruesli
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Klop het eiwit lichtjes op met een garde en roer samen met de rest van ingrediënten, behalve de kokos, goed door elkaar.
- Verdeel de cruesli over een met bakpapier bekleede bakplaat. Zorg dat het mengsel in klontjes bij elkaar blijft.
- Bak de cruesli 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de kokosflakes er doorheen. Bak nog 5 minuten.
- Haal de cruesli uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat.
- Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot of blik.
Ontbijt bowl
- Doe de Creamy kokos naturel in een kom en verdeel de banaan, aardbeien en blauwe bessen er overheen.
- Strooi er ca 3 el van de cruesli overheen en bestrooi het geheel met wat kaneel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.