Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli

Een heerlijke begin van de dag met deze ontbijtbowl. Met lekker veel fruit en krokante zelfgemaakte cruesli.

 

 

 

 

Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli

Ingrediënten

Cruesli

  • 125 gr fijne havervlokken
  • 75 gr gemengde ongezouten noten
  • 40 gr kokosflakes
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 10 gr lijnzaad
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el rijstolie of zonnebloemolie of kokosolie
  • 1 eiwit
  • flinke snuf kaneel

Verder

  • 150 gr AH Creamy kokos naturel , of een andere yoghurt(alternatief) naar keuze
  • 1 banaan in plakjes
  • handje blauwe bessen
  • handje aardbeien gehalveerd
  • kaneel

Instructies

Cruesli

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Klop het eiwit lichtjes op met een garde en roer samen met de rest van ingrediënten, behalve de kokos, goed door elkaar.
  • Verdeel de cruesli over een met bakpapier bekleede bakplaat. Zorg dat het mengsel in klontjes bij elkaar blijft.
  • Bak de cruesli 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de kokosflakes er doorheen. Bak nog 5 minuten.
  • Haal de cruesli uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot of blik.

Ontbijt bowl

  • Doe de Creamy kokos naturel in een kom en verdeel de banaan, aardbeien en blauwe bessen er overheen.
  • Strooi er ca 3 el van de cruesli overheen en bestrooi het geheel met wat kaneel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *