Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli

Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli

0 reacties

Een heerlijk begin van de dag met deze ontbijtbowl. Met lekker veel fruit en krokante zelfgemaakte cruesli.

Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli

Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli

No ratings yet

Ingrediënten

Cruesli

  • 125 gr fijne havervlokken
  • 75 gr gemengde ongezouten noten
  • 40 gr kokosflakes
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 10 gr lijnzaad
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el rijstolie of zonnebloemolie of kokosolie
  • 1 eiwit
  • flinke snuf kaneel

Verder

  • 150 gr AH Creamy kokos naturel , of een andere yoghurt(alternatief) naar keuze
  • 1 banaan in plakjes
  • handje blauwe bessen
  • handje aardbeien gehalveerd
  • kaneel

Instructies
 

Cruesli

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Klop het eiwit lichtjes op met een garde en roer samen met de rest van ingrediënten, behalve de kokos, goed door elkaar.
  • Verdeel de cruesli over een met bakpapier bekleede bakplaat. Zorg dat het mengsel in klontjes bij elkaar blijft.
  • Bak de cruesli 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de kokosflakes er doorheen. Bak nog 5 minuten.
  • Haal de cruesli uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot of blik.

Ontbijt bowl

  • Doe de Creamy kokos naturel in een kom en verdeel de banaan, aardbeien en blauwe bessen er overheen.
  • Strooi er ca 3 el van de cruesli overheen en bestrooi het geheel met wat kaneel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating