Eenpersoons Cherry pies uit de Pie Maker

Ken jij de Pie maker al? Met dit apparaat maak je heel makkelijk de heerlijkste pies zonder oven.

Ik maakte deze heerlijke Cherry pies, lekker als dessert met een bolletje ijs. Voor het deeg gebruikte ik het recept uit het bijgeleverde boekje. Maar natuurlijk kun je ook een eigen recept gebruiken of bladerdeeg.

Je kunt ze ook vullen met (een restje) stoofvlees, een lekkere vegetarische vulling, gehakt, appel, ragout, noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ga er zeker lekker mee experimenteren.

Retro Double Pie Maker

Deze mooie retro Double Pie Maker komt van De Slowcookery.

 

 

Cherry pie uit de Pie Maker
Print recept
Eenpersoons Cherry pie uit de piemaker
Personen: 8 stuks
Ingrediënten
Kersenvulling
  • 700 gr kersen op sap pot
  • 65 gr kristalsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 15 gr aardappelzetmeel je kunt ook maizena of allesbinder gebruiken
Deeg
  • 400 gr patentbloem
  • 200 gr boter
  • 8 el water
  • snufje zout
Verder
  • vanille ijs
  • pie maker
Bereidingswijze
Kersenvulling
  1. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op in een pannetje, schep er een paar el van het sap uit. Voeg de suiker en vanillesuiker toe in het pannetje en breng aan de kook.
  2. Meng het achtergehouden sap met de maizena en voeg dit bij het gekookte sap. Laat zachtjes verder pruttelen tot het sap wat is ingedikt.
  3. Voeg de uitgelekte kersen toe en laat nog kort mee pruttelen.
  4. Laat de kersenvulling afkoelen.
Deeg
  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg kort door elkaar tot een deegje.

  2. Verpak het deegje in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Cherry pie
  1. Laat de pie maker opwarmen en rol ondertussen het deeg uit tot een lap van ca 3 mm dikte.

  2. Steek met behulp van de deegsteker van de pie maker 8 grote en 8 kleine cirkels uit. Het deeg kun je steeds opnieuw weer even bij elkaar kneden en opnieuw uitrollen.

  3. Leg twee grote cirkels deeg in de holletjes van de piemaker en vol ze met de kersenvulling.

  4. Leg twee kleine cirkels deeg er bovenop en druk de piemaker goed dicht.

  5. Bak de Cherry pies in ca 10-12 gaar en goudbruin.

  6. Ga zo door tot je er 8 gebakken hebt.

  7. Serveer de Cherry pies lauwwarm met en bolletje ijs.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *