Thais rode curry stoofpotje met rundvlees en sugar snaps

Thais rode curry stoofpotje met rundvlees en sugar snaps

3 reacties

Op zondag haal ik vaak mijn slowcooker tevoorschijn.

’s Ochtends maak ik het gerecht klaar en de rest van de dag doet de slowcooker het werk. Super handig.

Maar natuurlijk wil ik wel regelmatig wat nieuws uitproberen. Dit keer maakte ik een Thais rode curry stoofpotje met rundvlees en sugar snaps. Het was weer erg lekker.

Dit stoofpotje is te bereiden in de slowcooker of braadpan.

Thais rode curry stoofpotje met rundvlees en sugar snaps

Thais rode curry stoofpotje met rundvlees en peultjes

4.3 van 10 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 550 gr (Black Angus) sucadelappen in blokjes
  • 200 ml kokosmelk (ik gebruikte Fairtrade Original Kokosmelk)
  • 70 gr rode currypasta (ik gebruikte Fairtrade Original Rode curry kruidenpasta)
  • 100 gr diepvries sugar snaps
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stengel Lemon grass (Sereh)
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 el vissaus
  • 1 el versgeperst limoensap
  • versgehakte koriander
  • scheutje neutrale olie (bijv. rijstolie of zonnebloemolie)
  • 2 el allesbinder

Verder

  • gekookte rijst (ik maakte 60 gr p.p.)
  • zwarte sesamzaadjes
  • versgehakte koriander

Instructies
 

Slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
  • Haal het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker. Leg de reepjes paprika en stengel Lemon grass er bovenop.
  • Fruit in dezelfde koekenpan het uitje met de knoflook in ca 3 minuutjes op laag vuur aan. 
  • Voeg de rode currypasta toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer goed doe. Breng het geheel aan de kook en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Giet het geheel in de slowcooker en leg het deksel op de slowcooker.
  • Laat het geheel 7-8 uur stoven op de laagste stand.
  • Laat het laatste half uur de deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op high. Voeg 2 el allesbinder toe en roer goed door. Voeg na 10 minuten de sugar snaps, vissaus en het limoensap toe en roer goed door. Laat nog 20 minuutjes verder stoven op de hoogste stand.
  • Server het gerecht met wat rijst en bestrooi de rijst met wat zwarte sesamzaadjes. Strooi er wat versgehakte koriander overheen.

Braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en bak het vlees even aan.
  • Haal het vlees uit de braadpan en zet even opzij.
  • Fruit het uitje met de knoflook in ca 3 minuutjes op laag vuur aan. 
  • Voeg de rode currypasta toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer goed doe. Breng het geheel aan de kook en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Voeg het vlees en de reepjes paprika toe en leg de stengel lemon grass ertussen.
  • Voeg eventueel wat water toe als het vlees te droog staat.
  • Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel in 3,5 – 5 uur stoven, tot het vlees lekker zacht is.
  • Haal het laatste half uur de deksel van de pan en laat de saus een beetje indikken. 
  • Voeg in de laatste 5 minuten de sugar snaps, vissaus en het limoensap toe. Voeg eventueel wat allesbinder toe als de saus te dun blijft.
  • Server het gerecht met wat rijst en bestrooi de rijst met wat zwarte sesamzaadjes. Strooi er wat versgehakte koriander overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

3 Reacties

  1. Goedemiddag,
    Ik ben niet zo bekend met vissaus, wanneer voeg je die toe? Kan ik ook oestersaus gebruiken? Ik ben nog niet erg ervaren met slowcookers, wil graag leren.
    Vriendelijke groeten, Hanneke

    • Mariëlle in de Keuken

      Hallo Hanneke, de vissaus wordt aan het einde tegelijk met de sugar snaps toegevoegd. En dient als smaakmaker, het is een wat zoutige smaak. Ik denk dat je het wel kunt vervangen voor oestersaus, want het smaakt ook goed bij rundvlees. Vissaus wordt echt gemaakt van gefermenteerde vis en oestersaus van gefermenteerde soja. Veel succes met slowcooken! 🙂 Groetjes, Mariëlle

  2. Hallo Mariëlle,

    het recept was lekker. Echter werd mijn curry niet rood maar eerder bruin achtig. Smaak was verder goed. Weet jij misschien waarom die bruin werd?

Laat een antwoord achter aan Hanneke Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating