Aardappelwafels met gewokte spinazie

Met een wafelijzer kun je niet alleen zoete wafels bakken, maar ook deze heerlijke aardappelwafels op smaak gebracht met Italiaanse kaas en peterselie. Lekker met een topping van gewokte spinazie en tomaatjes. Dit gerechtje is niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens erg lekker.

 

 

Aardappelwafels met gewokte spinazie
Print recept
Aardappelwafels met spinazie
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten
 


Personen: 2 personen
Ingrediënten
Aardappelwafels
  • 550 gr geschilde kruimige aardappels
  • 25 gr bloem
  • snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • 150 gr fijngeraspte Grana Padano (Italiaanse harde kaas, in het koelvak van iedere supermarkt te vinden)
  • 2 el versgehakte peterselie
  • versgemalen zout en peper
Topping
  • 200 gr verse spinazie
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 el pijnboompitten
  • versgemalen zout en peper
  • wat geraspte Grana Padano
  • versgehakte peterselie
  • olijfolie om in te bakken
Verder nodig
  • wafelijzer
Bereidingswijze
Aardappelwafels
  1. Kook de aardappels gaar en stamp ze met een pureestamper.

  2. Roer de bloem, Grana Padano, peterselie, nootmuskaat, zout en peper er goed doorheen met een houten pollepel.

  3. Voeg het ei toe en roer nog een keer goed door.

  4. Verhit het wafelijzer en verdeel de aardappelpuree in vieren.

  5. Leg een kwart van de aardappelpuree per wafel in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin. In de meeste wafelijzers kun je er 2 tegelijk bakken. De baktijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je hebt. Bij mij duurde het ca 6 minuutjes. Haal de aardappelwafels voorzichtig uit het wafelijzer.

Topping
  1. Maak ondertussen de topping. Verhit hiervoor een scheutje olijfolie in een ruime wok en fruit het uitje in ca 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.

  2. Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie op hoog vuur tot de spinazie begint te slinken. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper. Voeg de tomaatjes toe en roerbak nog een minuutje mee. 

  3. Verdeel de wafels over de borden en schep het spinazie mengsel er bovenop.

  4. Bestrooi het geheel met de pijnboompitjes, wat versgehakte peterselie en wat geraspte Grana Padano.

 

Aardappelwafels met gewokte spinazie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *