Indisch stoofvlees

Eenvoudige Indische stooflapjes

3 reacties

Eenvoudige Indische stooflapjes, gestoofd in sambal badjak en ketjap manis. Deze stooflapjes zijn gebaseerd op Daging Setan, pittig stoofvlees met sambal oelek.

Maar sambal badjak is milder en kruidiger van smaak dan sambal oelek en bevat ook een stuk minder zout. Het gerecht smaakt daardoor dus eerder kruidig dan pittig. Wil je toch liever echt pittig stoofvlees, vervang de sambal badjak dan door Sambal oelek. Lekker met rijst en boontjes.

Indisch stoofvlees

Eenvoudige Indische stooflapjes

4.1 van 10 stemmen
Porties 2 -4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr sucadelappen
  • 1 ui in stukjes
  • 2 el Sambal badjak (ik gebruikte sambal van het merk Spice it)
  • versgemalen zout en peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el gemalen mosterdzaad (ik gebruikte Verstegen)
  • scheutje neutrale olie bijv. rijstolie of zonnebloemolie
  • 100/150 ml water
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el azijn

Instructies
 

Slowcooker

  • Doe de ui, knoflook, sambal, wat versgemalen zout en peper en de mosterdpoeder bij elkaar en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Dep de sucadelappen droog en wrijf de sucadelappen in met het sambal mengsel. Laat het vlees een uurtje marineren op kamertemperatuur.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak het vlees met de marinade aan.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
  • Giet in dezelfde koekenpan 100 ml water met de ketjap Manis en de azijn en breng aan de kook.
  • Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker en leg het deksel op de slowcooker.
  • Laat het geheel ca 7 uur op de laagste stand stoven, tot het vlees heerlijk zacht is. 
  • Haal op het einde van de stooftijd het vocht uit de slowcooker en laat het vocht op middelhoog vuur even inkoken in een pannetje, zodat er een dikke saus overblijft. Meng de saus vervolgens weer door het vlees.

Braadpan

  • Doe de ui, knoflook, sambal, wat versgemalen zout en peper en de mosterdpoeder bij elkaar en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Dep de sucadelappen droog en wrijf de sucadelappen in met het sambal mengsel. Laat het vlees een uurtje marineren op kamertemperatuur.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en bak het vlees met de marinade aan.
  • Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Giet 150 ml water met de ketjap Manis en de azijn in de pan en breng aan de kook.
  • Zet de warmtebron op het laagste en leg het vlees terug in de pan.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel ca 3,5 – 5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.
  • Haal op het einde van de stooftijd het vlees even uit de pan en laat het vocht op middelhoog vuur even inkoken, zodat er een dikke saus overblijft. Meng daarna het vlees weer door de saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Indisch stoofvlees

3 Reacties

  1. Hi Marielle, deze stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Hij staat nu op tafel, kan alleen maar zeggen heerlijk!

    Bedankt.

    Groeten,
    Remko

  2. ik kan nergens meer vinden hoe ik het moet maken {stap voor stap }

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating