Hartige wentelteefjes met ham en kaas

Hartige wentelteefjes, een combinatie van wentelteefjes en pantosti’s.

Ik had nog wat ham en oud wit brood in huis en had eigenlijk wel zin in wentelteefjes, maar had ook wel zin in tosti’s. Dus maakte ik er hartige wentelteefjes van, het resultaat was erg lekker.

 

 

Hartige wentelteefjes met ham en kaas
Print recept
Hartige wentelteefjes met ham en kaas
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 4 witte boterhammen
  • 60 ml melk
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • versgemalen zout en peper
  • boter om in te bakken
  • 2 plakjes ham
  • 2 plakken kaas
  • wat geraspte kaas
  • eventueel wat versgehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Klop de melk met het ei, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat versgemalen zout en peper goed door elkaar in een diep bord.

  2. Leg hierin één voor één de witte boterhammen en zorg dat beide kanten het mengsel goed opnemen. Stapel de doorweekte boterhammen op elkaar op een bordje.

  3. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak de wentelteefjes rustig aan beide kanten goudbruin.

  4. Haal de wentelteefjes uit de pan en beleg 2 wentelteefjes met de plakjes ham en plakjes kaas. Leg op beide een wentelteefje er overheen.

  5. Leg ze terug in de koekenpan en bak beide kanten nog even kort. Bestrooi de bovenkanten met wat geraspte kaas en laat de kaas een beetje smelten.

  6. Serveer de hartige wentelteefjes direct en strooi er eventueel wat versgeraspte peterselie overheen. Lekker met wat ketchup.

 

Hartige wentelteefjes met ham en kaas


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *