Mexicaans stoofpotje

Een heerlijk Mexicaans stoofpotje met rundvlees, aardappelblokjes en groente. Een complete maaltijd, lekker met wat zure room en tortilla chips. Te bereiden in de slowcooker of braadpan.

Al mijn slowcooker recepten maak ik in de kleinste CrockPot van 2,4 liter. De hoeveelheid van dit recept past er net in.

 

Mexicaans stoofpotje
Print recept
Mexicaans stoofpotje


Personen: 3 personen
Ingrediënten
Stoofpotje
  • 500 gr sucadelappen in blokjes
  • 300 gr vastkokende aardappels in blokjes
  • 425 ml tomatenpulp (bijv. Mutti)
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blikje mais van 150 gr uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen van 160 gr uitgelekt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 3 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder (of 2 tl voor heel erg pittig)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 100-150 ml water
  • olijfolie om in te bakken
Lekker voor erbij
  • versgehakte koriander
  • toritilla chips
  • zure room
  • partjes limoen
Bereidingswijze
Slowcooker
  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.

  3. Haal het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker. Leg de blokjes aardappel, paprika en de sperzieboontjes er bovenop.

  4. Fruit de rode ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan in het achtergebleven bakvet, tot de ui zacht is maar niet bruin.

  5. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, oregano en het gerookte paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.

  6. Giet de tomatenpulp en 100 ml water erbij en breng aan de kook. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.

  7. Giet de saus in de slowcooker en meng het geheel door elkaar.

  8. Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 7,5 uur stoven op de laagste stand, controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels goed gaar zijn.

  9. Voeg de mais en de kidneybonen toe. Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het deksel van de slowcooker, laat de saus zo nog een half uurtje wat indikken.

  10. Serveer het stoofpotje met wat zure room, versgehakte koriander, tortilla chips en eventueel wat partjes limoen.

Braadpan
  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees even aan.

  3. Haal het vlees uit de braadpan en zet het even opzij.

  4. Fruit de rode ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan in het achtergebleven bakvet, tot de ui zacht is maar niet bruin.

  5. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, oregano en het gerookte paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.

  6. Giet de tomatenpulp en 150 ml water erbij en breng aan de kook. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.

  7. Leg het vlees terug in de pan, samen met de blokjes aardappel en sperzieboontjes. Roer alles goed door elkaar.

  8. Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel 3,5 - 5 uur stoven op het laagste pitje, controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels goed gaar zijn.

  9. Voeg de mais en de kidneybonen toe. Laat het geheel nog een half uurtje stoven met het deksel van de braadpan, zodat de saus wat in kan dikken.

  10. Serveer het stoofpotje met wat zure room, versgehakte koriander, tortilla chips en eventueel wat partjes limoen.

 

Mexicaans stoofpotje


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *