Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker. Lekker met wat pasta. Door het lange garen worden de balletjes heerlijk zacht. Heb je geen slowcooker? Dan kun je natuurlijk ook braadpan met deksel gebruiken, laat de balletjes dan een uurtje garen in de saus.
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 gr half-om-half gehakt
- 75 gr fijngeraspte parmezaan
- 25 gr paneermeel
- 1 el versgehakte peterselie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 ei
- versgemalen zout en peper
Saus
- 800g ml passata
- 1/4 tl chilipoeder
- 2 laurierblaadjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 el oregano
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- versgemalen zout en peper
Verder
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er mooie balletjes van. (formaat bitterbal)
- Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in de kom van de slowcooker en roer door elkaar.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes even rondom op hoog vuur aan.
- Haal de gehaktballetjes uit de koekenpan (zonder het bakvet) en meng ze door de saus in de slowcooker.
- Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker voor 4 uurtjes op de laagste stand.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!