Karin Luiten, bij velen bekend als Koken met Karin heeft haar 14e boek uitgebracht, “De makkelijke Franse keuken”.
Een boek vol heerlijke Franse gerechten, zoals quiche lorraine, crème brûlée, klassieke uiensoep, chocolade madeleines en boeuf bourguignon. Allemaal niet ingewikkeld om te maken, want met de recepten van Karin kan echt iedereen koken en bakken, zonder pakjes & zakjes.
Koken met Karin
Karin Luiten begon in 2004 haar eigen website kokenmetkarin.nl, als één van de eerste foodbloggers van Nederland.
Wisten jullie dat ik mijn foodblog eigenlijk ben begonnen door het delen van foto’s van gerechten welke ik maakte aan de hand van recepten van o.a. Koken met Karin? Deze deelde ik dan op mijn Facebookpagina met een linkje naar het recept, na een tijdje viel ook Karin dit op en deelde dit op haar Facebookpagina, super leuk!
Benieuwd naar De makkelijke Franse keuken?
De makkelijke Franse keuken van Karin Luiten is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor € 27,99.
Titel: De makkelijke Frans keuken
Auteur: Karin Luiten
Prijs: € 27,99
ISBN: 9789046826133
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Recept Tartelettes provençales à la tomate | Provençaalse tomatentaartjes
Taartjes met tomaat, Karin maakt ze in allerlei varianten, net met wat er voorhanden is. Maar mosterd hoort er voor Karin altijd bij, dat geeft echt een fijn smaakaccent.
Je kunt de taartjes ook met plakjes kant-en-klaar bladerdeeg maken, maar met kruimelig korstdeeg vindt Karin ze het allerlekkerst. Het deeg heb je ook zo gemaakt, dus ik zou het ook zeker zelf maken.
Van Uitgeverij Nieuw Amsterdam mag ik dit recept met jullie delen. Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker!
Tartelettes provençales à la tomate
Ingrediënten
- 1/2 recept Pâte brisée (zie onderstaand recept)
- 200 gr kleine kerstomaatjes
- handvol kleine zwarte olijven zonder pit
- 40 gr geraspte belegen kaas (of Gruyère
- 4 tl grove mosterd
- 4 takjes tijm
- olijfolie
- zout & peper uit de molen
Verder
- 4 tartelettevormpjes (Ø 12 cm(
Instructies
Pâte brisée (basistaartdeeg)
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Kwast de tartelettevormpjes in met boter en bepoeder met bloem. Bekleed met het deeg, snij de randjes bij, prik de bodem in met een vork.
- Smeer de mosterd erover uit en bestrooi met de kaas.
- Snij de kersttomaatjes en de olijven doormidden.
- Begin met de tomaten: Zet rechtop met de snijkant naar boven langs de deegrand. Daarbinnen komt een rondje met olijven. Vul het hart op met tomaatjes.
- Bestrooi met peper, zout en tijmblaadjes. Giet er een klein kriebeltje olijfolie over.
- Bak 30-35 minuten in de oven.
Notities
Pâte brisée (basistaartdeeg)
Neutraal korstdeeg (pâte brisée) voor universeel gebruik. Zoals quiches, hartige of zoete tarte tatins of taarten met een vulling die al zoet genoeg van zichzelf is.
Pâte brisée (basistaartdeeg)
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 125 gr koude boter (in blokjes)
- 1 ei (of 2 dooiers)
- snufje zout
Instructies
- Zeef de bloem boven een kom.
- Voeg blokjes boter en zout toe en verkruimel tussen je vingers.
- Voeg het losgeklopte ei toe en kneed er snel doorheen tot een bol. Of doe alles behalve het ei in de keukenmachine, meng kort tot grof zand, voeg dan het ei toe, meng weer kort en vorm met de hand tot een bal.
- Laat in plasticfolie 30-60 minuten rusten in de koelkast.
- Rol uit op een bebloemd aanrecht of tussen 2 vellen bakpapier.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.