Gevulde appel uit de oven

Gevulde appel uit de oven

0 reacties

Sinds een aantal maanden organiseert Mandy van het foodblog Mandy and More de “swiepswoepswap” op Instagram.

Hierbij gaan foodbloggers aan de slag met elkaars recepten. Dit keer deed ik ook mee en ging ik aan de slag met een recept van Slowfoody.

Op haar blog kwam ik heerlijke recepten tegen, mijn oog viel op de appel uit de oven. Het recept paste ik een klein beetje aan. De gevulde appels serveerde ik als ontbijt met wat Griekse yoghurt, maar bij de koffie met een beetje slagroom lijken ze mij ook erg lekker.

Gevulde appel uit de oven

Gevulde appel uit de oven

3 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine zoet-zure appels (bijv. Elstar)
  • 2 el havermout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el gewelde rozijnen
  • 2 el gemengde noten fijngehakt
  • 2 kleine plakjes boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor, of als je geen appelboor hebt met een mesje.
  • Meng de havermout, rietsuiker, kaneel, gewelde rozijnen en de gemengde noten door elkaar.
  • Zet de appels in een ovenschaal en vul de appels met het mengsel.
  • Leg op iedere appel en dun plakje boter.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de appels in 25-30 minuten gaar.
  • Serveer de appels warm met wat Griekse yoghurt en kaneel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Gevulde appel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating