Glühwein, zoals wij het lekker vinden. Een beetje zoet, niet te sterke alcoholsmaak en licht kruidig.
Natuurlijk kun je zelf variëren met de ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld meer wijn en minder druivensap, of laat het druivensap helemaal weg. Voor een alcoholvrije variant kun je ook alleen druivensap gebruiken. Voor een wat meer kruidige smaak kun je meer specerijen toevoegen. Pas eventueel ook zelf de hoeveelheid kandij aan. Ook kun je er eventueel nog een scheutje port of rum bij gieten. Dat is het leuke van zelf maken, je kunt het maken zoals je het zelf lekker vindt.
De Glühwein liet ik trekken in mijn slowcooker, maar je kunt het natuurlijk ook in een gewone pan op de kookplaat bereiden.
Een heerlijk drankje om bij op te warmen! Heb je nog wat over? Gebruik deze dan voor de stoofpeertjes, ook erg lekker!

Maak zelf de lekkerste Glühwein
Ingrediënten
- 1 (biologische) sinaasappel schoongeboend en in plakjes gesneden
- 500 ml rode wijn (ik gebruikte Jumbo Merlot)
- 300 ml druivensap (ik gebruikte eigen merk Jumbo)
- 60 gr fijne bruine kandij (van Gilse)
- 3 pimentkorrels
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 1 tl vanille extract
- sap van een halve citroen
- mespuntje gemalen kruidnagel
Instructies
Slowcooker
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom van de slowcooker en roer door elkaar.
- Zet de slowcooker voor 1,5 uur op de hoogste stand.
- Draai de slowcooker terug naar de laagste stand en laat nog een half uurtje trekken.
- Verwijder met een zeefje de plakjes sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en de pimentkorrels.
- Serveer de glühwein warm.
Gewone pan
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en roer door elkaar.
- Laat de Glühwein 45 minuutjes trekken op een laag pitje.
- Verwijder met een zeefje de plakjes sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en de pimentkorrels.
- Serveer de glühwein warm.
