Terugblik 2019

2 reacties

Bij deze wens ik jullie allemaal heel veel liefde, geluk en gezondheid voor 2020!

Ook wil ik jullie bedanken voor jullie lieve reacties, foto’s van jullie creaties en support het afgelopen jaar. Ik vind het altijd super leuk om te zien en horen als jullie met mijn recepten aan de slag zijn gegaan.

De website is het afgelopen jaar enorm goed bezocht, met in december zelfs bijna 80.000 bezoekers en werden er 135.000 pagina’s bekeken. En op Facebook kwamen er meer dan 2.500 volgers bij. Echt super leuk!

De top 3 van best bekeken recepten in 2019:

1. Italiaanse gehaktschotel
2. Appel-yoghurtcake
3. Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes

De Italiaanse gehaktschotel werd zelfs meer dan 50.000 keer door jullie bekeken!

Verlies van onze katjes

Ook wil ik jullie bedanken voor jullie lieve reacties en steun toen het niet allemaal even makkelijk was. Zo werd onze Sofietje eind maart opgenomen in het ziekenhuis voor een alvleesklierontsteking. En moesten wij in juni afscheid nemen van ons oudste katje Quinty nadat wij in mei te horen hadden gekregen dat Quinty kanker in haar niertje en darmen had.

 

Met Sofietje ging het redelijk goed, maar begin oktober ging het helemaal mis en bleek Sofietje haar alvleesklier helemaal aangetast te zijn, de arts had nog nooit zo’n sterk afwijkende alvleesklier gezien. Toen de arts aangaf dat wij alles voor haar hebben gedaan en ze aan het lijden was, moesten wij het moeilijke besluit nemen ook Sofietje te laten gaan.

De vriendinnetjes Quinty en Sofietje waren weer samen…

Sofietje

 

Of dat allemaal nog niet genoeg was werd ook onze Tommie, het zoontje van Sofietje, tegelijk met Sofietje ziek. Tommie viel af en het was niet duidelijk waar dat door kwam. Zijn bloed werd onderzocht en er werd een echo gemaakt, maar hier kwam niet direct iets uit. Daarna werd zijn bloed getest op alvleesklierontsteking en de uitslag hiervan was inderdaad een alvleesklierontsteking. Tommie kreeg medicatie tegen misselijkheid en een hypoallergeen dieet en eventjes leek het misschien beter te gaan en bleef hij eventjes op gewicht. Maar Tommie viel verder af en na een nieuwe echo bleek er iets afwijkends in zijn darm te zitten. Tommie werd in november geopereerd en er werd een stuk darm verwijderd, waarin zich 3 tumoren bevonden. Na onderzoek bleek Tommie lymfeklierkanker te hebben. We maakten een afspraak met de oncoloog in Gouda, we wilden er alles aan doen om Tommie nog te helpen, het kon toch niet waar zijn dat we nog een katje zouden verliezen?

Tommie kreeg chemobehandeling en het leek iets te doen. Maar Tommie bleef toch maar afvallen en van ooit een flinke kater was nu nog maar een klein iel mannetje over. Zijn alvleesklier bleek ook weer op te spelen en zijn lichaampje kon niet meer, hij was op. Ook voor Tommie moesten wij 2,5 week geleden de moeilijke beslissing maken hem te laten gaan. Tommie is veilig thuis in een mandje, met zijn zusje Wuppie naast hem, ingeslapen…

Ons lieve vriendje, voor altijd in ons hart…

 

Wij zijn er kapot van en het is niet te bevatten dat wij in een half jaar tijd 3 van onze lieve katjes hebben verloren. We missen ze alle drie ontzettend. Het leven is soms heel oneerlijk.

Foodpost

In 2019 ontving ik ook wat leuke foodpost, waaronder 4x de Foodybox van Kroon op het Werk. De Foodybox van december was een prachtig pakket met heerlijke producten, het leek wel een kerstpakket!

Amarula
Emmi Fondū Original
Ruscello Black lemon kaas
Spar chip & dip
Cornet Oaked blond
Errázuriz Max reserva red blend wijnkring special cuvee
Rodenbach fruit age
Your organic nature rode linzen couscous
Your organic nature smokey bbq saus
Del Monte fruit fusions peer op vlierbloesemwater en ananas op kokoswater
Van der Meulen dippers garlic, te combineren met Heks’nkaas
Floky gepelde biologische teentjes zwarte knoflook
Nucao roasted hazelnut, cashew vanilla, coconut cinnamon en white crunchy nougat
Looye kwekers honingtomaatjes
Saitaku soy topping

De fonduekaas van Emmi heb ik al uitgeprobeerd, samen met de honingtomaatjes. Ik had nog niet eerder kaasfondue gegeten, maar ik vond het eigelijk best wel lekker! En de honingtomaatjes smaakten er heerlijk bij. Dat gaan we dus vaker doen.

De zwarte kaas met een vleugje citroen serveerde ik op het kaasplankje op oudejaarsavond, over dit kaasplankje later meer! Zwarte kaas lijkt misschien apart, maar het is een verrassend lekkere kaas.

Met alle andere heerlijke producten ga ik zeker ook snel aan de slag.

Het nieuwe jaar

Voor 2020 ben ik van plan om lekker verder te gaan met mijn foodblog en de heerlijkste recepten voor jullie te bedenken en met jullie te delen. Want dat is wat ik leuk vind en waar ik veel voldoening uit haal. Vergeet mij dus niet te volgen op social media, zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste recepten!

De 10 meest bekeken recepten van December 2019

Deze 10 recepten werden in december het meest bekeken op marielleindekeuken.nl. Er werden vooral weer heerlijke stoofpotjes en ovenschotels gemaakt.

Heb jij ook een recept van mij gemaakt? Dan vind ik het leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

 

1. Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes

Vegetarisch stoofpotje

 

2. Hollands stoofpotje

Hollands stoofpotje

 

3. Stoofpeertjes uit de slowcooker

 

4. Vegetarische champignonragout

Champignonragout in een pasteibakje

 

5. Foe Yong Hai zoals bij de chinees

Foe yong hai zoals bij de Chinees

 

6. Roseval aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn

7. Lasagne met lekker veel groente

Lasagne met lekker veel groente

 

8. Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel

 

9. Krokante zoete aardappelfrietjes

Echt krokante zoete aardappel frietjes

10. Hongaarse Goulash

Hongaarse goulash

2 Reacties

  1. Ik wens u alsnog een gezond en heerlijk 2020 toe,ik ben wel op uw site geweest maar heb nog niets uitgeprobeerd,groetjes Hans.

    • Mariëlle in de Keuken

      U ook veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar! Leuk dat u op mijn site bent geweest, ik ben benieuwd wat u als eerste gaat maken ☺️ Groetjes, Mariëlle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*