Kabeljauw in botersaus, recept van mijn schoonmoeder

Kabeljauw in botersaus, een ouderwets recept van mijn schoonmoeder.

Maar heel vroeger toen mijn moeder nog kind was maakte mijn oma het ook al, hoewel kabeljauw vroeger ook niet goedkoop was. Dit keer geen mooie foto van het gerecht, want ik maakte de foto aan tafel met de mobiel bij mijn schoonouders.

Marco en zijn vader maken van dit gerecht een soort stamppot, door de kabeljauw en gekookte aardappelen door elkaar te prakken en daarna te overgieten met de botersaus. Ik vind dat een beetje zonde en eet het los van elkaar.

De hoeveelheden in dit recept zijn ongeveer, proef tussendoor of je de saus lekker vindt en voeg eventueel nog wat citroen of mosterd toe naar smaak.

Kabeljauw in botersaus
Recept afdrukken Pin recept
4 van 1 stem

Kabeljauw in botersaus, recept van mijn schoonmoeder

Ingrediënten

  • 3 verse kabeljauwhaasjes van ca 250 gram per stuk
  • 200 gr boter
  • sap van een halve citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 tl pittige mosterd

Instructies

  • Bestrooi de kabeljauwhaasjes met wat versgemalen zout en peper.
  • Smelt de boter in een braadpan, maar zorg dat de boter niet bruin wordt.
  • Roer de mosterd en het citroensap er doorheen.
  • Leg de kabeljauwfilets in de botersaus en steek de laurierblaadjes ertussen.
  • Laat het geheel zachtjes stoven tot de kabeljauw gaar is. Giet af en toe een beetje van de botersaus over de kabeljauwhaasjes.
  • Serveer de kabeljauw met gekookte aardappelen, worteltjes en erwtjes. Giet de botersaus er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Kabeljauw in botersaus

2 thoughts on “Kabeljauw in botersaus, recept van mijn schoonmoeder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating