Zweedse kaneelbroodjes (Kanelbullar)

Zweedse kaneelbroodjes (Kanelbullar)

0 reacties

Kanelbullar zijn heerlijke Zweedse broodjes met een vulling van kaneel en boter. Lekker bij de koffie of bij het ontbijt.

Zweedse kaneelbroodjes (Kanelbullar)

Zweedse kaneelbroodjes (Kanelbullar)

3.8 van 4 stemmen
Porties 12 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gr tarwebloem
  • 250 ml volle melk handwarm
  • 85 gr boter gesmolten en afgekoeld
  • 75 gr basterdsuiker
  • 11 gr instant gist
  • 10 gr zout
  • 1/2 el kardomom

Vulling

  • 75 gr zachte boter op kamertemperatuur
  • 90 gr basterdsuiker
  • 2 el kaneel

Verder

  • 1 ei losgeklopt
  • fijne parelsuiker

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten tot een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
  • Haal een keukenpapiertje met wat zonnebloemolie door een schone kom en leg het deeg hierin. Dek het deeg af met bijvoorbeeld een douchemuts, pedaalemmerzak of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Maak ondertussen de vulling. Roer hiervoor de boter zacht en roer de suiker en kaneel er doorheen. Zet de vulling even opzij.
  • Stort het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en rol het uit tot een lap van ca 50×20 cm.
  • Bestrijk het deeg helemaal met de vulling.
  • Sla de onderzijde van de lange kant van het deeg over het midden en de bovenzijde daar weer overheen. Zodat het deeg in drieën is gevouwen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 24×20.
  • Snij lange banen van 2 cm breed uit de zijde van 24 cm. Hierdoor krijg je 12 stroken van 2×20 cm.
  • Draai de stroken tot een wokkel en draai ze om twee vingers welke iets uit elkaar staan. Ga met het laatste stukje deeg tussen de vingers door en druk het puntje in de onderkant van het knoopje deeg.
  • Leg de broodjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en dek de bakplaat af met folie of een schone theedoek.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en strooi er wat fijne parelsuiker overheen.
  • Bak de broodjes in ca 15 minuten gaar en mooi goudbruin.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Zweedse kaneelbroodjes (Kanelbullar)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating