Geflambeerde zalm Sushi zelf maken

Geflambeerde zalm Sushi

0 reacties

Ik weet niet waarom, maar als familie en vrienden het woord Sushi horen, denken ze altijd als eerste aan mij. Nu eet ik eigenlijk best vaak Sushi, er zijn periodes dat ik het wel iedere week een keer bestel. En je zou mij er bijna voor wakker mogen maken ’s nachts. Maar zelf maken doe ik het eigenlijk vrijwel nooit.

Maar laatst ontving ik een flesje Saitaku Soy topping in de Foodybox van Kroon op het Werk en dat bracht mij op het idee om zelf mijn favoriete Sushi te maken, namelijk met geflambeerde zalm. Normaal gesproken gaat hier een teriyakisausje overheen, maar dit stroperige sojasausje met gekookte druivenmost en balsamico azijn smaakt er ook heerlijk bij.

Voor de zalm gebruikte ik een gerookt zalmhaasje, maar je kunt natuurlijk ook (zoals het eigenlijk hoort) verse zalm gebruiken.

Geflambeerde zalm Sushi zelf maken

Geflambeerde zalm Sushi

3.6 van 5 stemmen

Ingrediënten

Sushirijst

Topping

Verder nodig

  • gasbrandertje

Instructies
 

Sushirijst

  • Spoel de rijst af onder stromend koud water.
  • Doe de rijst in een pan, samen met het water.
  • Breng aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur koken, met het deksel op de pan, tot al het vocht verdampt is, bij mij duurde dit iets langer.
  • Laat de rijst met het deksel op de pan 15 minuten staan.
  • Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout en roer met een pollepel goed door de rijst.
  • Laat de rijst een beetje afkoelen.

Topping

  • Snij het zalmhaasje in 10 dunne plakjes. Houdt het mes een beetje schuin zodat je wat bredere plakjes krijgt.
  • Maak je handen een beetje vochtig en pak wat van de rijst. Druk het in je hand tot een rechthoekige vorm. Leg een plakje zalm erop en de zalm een beetje om de rijst heen.
  • Ga zo door tot je 10 stuks gemaakt hebt. Leg ze naast elkaar op een hittebendige ondergrond.
  • Zet het gasbrandertje aan en flambeer de zalm, zodat net het bovenste dunne laagje van de zalm gaar wordt.
  • Leg de Sushi op een mooi bordjes en doe er wat van de soy topping overheen.
  • Garneer met wat ringetjes lente-ui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Geflambeerde zalm Sushi zelf maken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating