Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk en erg lekker. Het leuke is dat je het helemaal naar eigen smaak aan kunt passen.

Belangrijk is om een neutrale olie te gebruiken, ik gebruik rijstolie. Gebruik liever geen olijfolie, dit smaakt over het algemeen niet zo lekker in mayonaise.

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eidooiers op kamertemparatuur
  • 175 ml rijstolie (of een andere neutrale olie)
  • 2 tl Dijon mosterd
  • kneepje citroensap en/of een klein scheutje witte wijnazijn
  • snufje gemalen witte peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe de eidooiers samen met de mosterd, citroensap, peper en zout in een ruime kom.
  • Klop het geheel met een handmixer tot het goed vermengd is.
  • Giet een heel klein scheutje olie erbij en klop door tot het helemaal is opgenomen.
  • Giet weer een klein scheutje olie erbij en klop weer door tot het helemaal is opgenomen.
  • Ga zo door tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
  • Het kan zijn dat je iets meer of minder olie nodig hebt om de gewenste dikte te bereiken.
  • Proef of je de mayonaise zo lekker vindt en voeg eventueel nog wat citroensap, mosterd, zout en/of peper toe.

Notities

In een afgesloten schone pot kun je de zelfgemaakte mayonaise tot 2 weken bewaren. Maar ik zelf maak eigenlijk altijd kleine hoeveelheden welke direct op gaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Zelf mayonaise maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating