Patatje stoofvlees

Heerlijk stoofvlees met patat en zelfgemaakte mayonaise.

Het stoofvlees is te bereiden in de slowcooker of braadpan.

Patatje stoofvlees
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Patatje stoofvlees

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr sucadelappen in blokjes gesneden
  • 200 ml Westmalle dubbel* bij gebruik van de slowcooker
  • 1 flesje Westmalle dubbel* bij gebruik braadpan
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el appelstroop
  • 1 el bloem
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui fijngesneden
  • mespuntje gemalen kruidnagel
  • versgemalen zout en peper
  • boter om in te bakken

Instructies

Stoofvlees uit de slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Dep het vlees droog en bestrooi het met wat versgemalen zout en peper. En meng de bloem er doorheen.
  • Smelt wat boter in een ruime koekenpan en leg het vlees erin.
  • Bak het vlees rondom even aan op middelhoog vuur.
  • Haal het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.
  • Fruit in het achtergebleven bakvet de ui met de knoflook in ca 5 minuutjes, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Giet 200 ml Westmalle dubbel erbij en roer de appelstroop, witte wijnazijn, mosterd en gemalen kruidnagel er doorheen. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker en leg de takjes tijm en laurierblaadjes er tussen.
  • Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel in ca 7 uurtjes op de laagste stand stoven, tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Laat het laatste half uurtje de deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand, gebruik eventueel nog wat allesbinder om de saus nog wat verder in te dikken.

Stoofvlees uit de braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Dep het vlees droog en bestrooi het met wat versgemalen zout en peper. En meng de bloem er doorheen.
  • Smelt wat boter in de braadpan en leg het vlees erin.
  • Bak het vlees rondom even aan op middelhoog vuur.
  • Haal het vlees uit de braadpan en zet het even opzij.
  • Fruit in het achtergebleven bakvet de ui met de knoflook in ca 5 minuutjes, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Giet het hele flesje Westmalle dubbel erbij en roer de appelstroop, witte wijnazijn, mosterd en gemalen kruidnagel er doorheen. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Leg het vlees terug in de pan en steek de takjes tijm en laurierblaadjes er tussen.
  • Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel in 3,5 – 5 uur op het laagste pitje stoven, tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Zet het laatste half uurtje de deksel schuin op de braadpan en zet de warmtebron ietjes hoger. Gebruik eventueel nog wat allesbinder om de saus nog wat verder in te dikken.

Notities

*of een ander donker biertje
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


2 thoughts on “Patatje stoofvlees

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating