Zelf kibbeling bakken

Bak zelf de lekkerste Hollandse kibbeling. Met een heerlijk krokant korstje en viskruiden. Lekker met zelfgemaakte remouladesaus en zelfgebakken verse patat.

 

 

 

Zelf kibbeling bakken
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Kibbeling

Ingrediënten

  • 300 gr kabeljauw(haas) in stukken van ca 3x3 cm
  • viskruiden (zonder zout)
  • zout

Kibbelingbeslag

  • 125 gr bloem
  • 1 eidooier
  • 200 ml donker bier (ik gebruikte Westmalle dubbel, of gebruik melk i.p.v. bier)
  • 1/4 tl zout

Verder

  • rijstolie (of een andere neutrale olie om in te frituren)
  • een frituurpan of gewone pan om in te frituren
  • remouladesaus of knoflooksaus voor erbij

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor het kibbelingbeslag met een garde door elkaar tot een klontvrij beslag. Je hebt ongeveer 200 ml bier nodig, voeg zoveel toe tot je een soort pannenkoekenbeslagje hebt. Laat het beslag een uurtje rusten in de koelkast.
  • Haal de kabeljauw een half uurtje van tevoren uit de koelkast.
  • Bestrooi de stukjes kabeljauw met wat viskruiden en een snufje zout.
  • Verhit de olie tot 180 graden in de frituurpan of een gewone pan.
  • Leg de stukjes kabeljauw in het kibbelingbeslag en schep goed door elkaar zodat elke stukje van een laagje beslag is voorzien.
  • Haal een stukje kabeljauw met een vork eruit, laat het beslag even uitlekken. Leg het stukje kabeljauw in de frituurpan.
  • Ga zo door met de andere stukjes, maar frituur niet teveel tegelijk, anders koelt het vet te hard af.
  • Bak de kibbeling aan alle kanten mooi goudbruin in ca 5 minuutjes.
  • Laat de kibbeling even uitlekken op keukenpapier. Strooi er nog wat van de viskruiden en wat zout overheen en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Zelf kibbeling bakken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *