Heerlijke licht pittige noodles met stoofvlees in een teriyaki saus. Eenvoudig te bereiden in de slowcooker.
Heb je geen slowcooker? Dan gaat het ook prima in een braadpan, voeg dan zonodig een scheutje water toe zodat het vlees niet te droog staat en laat het vlees ca 3,5 – 5 uur stoven.
Alle ingrediënten voor dit gerecht zijn gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt (o.a. Jumbo en AH). Voeg eventueel nog wat extra groente zoals champignons of broccoli toe.
Beef Teriyaki noodles uit de slowcooker
Ingrediënten
- 500 gr sucadelappen in kleine blokjes
- 1 kleine winterpeen in plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
Teriyakisaus
- 125 ml Kikkoman Soy sauce less salt
- 40 gr donkerbruine basterdsuiker
- 3 el honing
- 3 el mirin
- 2 el rijstazijn of appelciderazijn
- 1 el gembersiroop
- 2 tl chilivlokken
Verder nodig
- 2 teentjes knoflook geplet
- 2 tl sesamolie
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- 1 el sesamzaadjes (wite en/of zwarte)
- 3 el maïzena
- 150 gr eiernoodles (ik gebruikte Go-Tan Egg noodles organic)
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de Teriyakisaus bij elkaar in de slowcooker en roer goed door elkaar.
- Voeg de blokjes vlees en de plakjes winterpeen toe.
- Steek de geplette teentjes knoflook ertussen.
- Leg de deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 7 uur stoven op de laagste stand.
- Haal de deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand.
- Voeg de reepjes paprika, het lichte deel van de lente-uitjes en de sesamolie toe en roer door elkaar.
- Meng de maïzena met 6 el van de saus, giet bij het vlees in de slowcooker en roer goed door elkaar.
- Laat het geheel nog een half uurtje met het deksel van de slowcooker stoven, tot de saus wat is ingedikt.
- Wel de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vis de teentjes knoflook uit de slowcooker. Giet de noodles af en roer ze door de Teriyaki.
- Verdeel het geheel over de borden en strooi de rest van de lente-uitjes en sesamzaadjes er overheen.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.
Heerlijk recept. Al een paar keer gemaakt. En we blijven ervan smullen.
goeden dag moet je het vlees niet eerst aanbraden???
Ik doe het vrijwel altijd, maar voor dit recept heb ik gekozen om het niet te doen.
Mijn favoriete recept voor de slowcooker! Al vaak gemaakt, bedankt voor het delen!
voor hoeveel personen is dit…
3 personen, het aantal porties kun je eventueel bovenin het recept aanpassen 🙂
Vandaag dit recept gemaakt voor 6 personen. Het was ruim voldoende, gemakkelijk te maken en we hebben allemaal heel erg lekker gegeten. Deze komt vaker op het menu!