Broodpudding met blauwe bessen

Broodpudding maken is een ideale manier om oud brood op te maken. Met dit basisrecept kun je alle kanten op, voeg bijvoorbeeld ook eens wat plakjes banaan, appel of ander lekker fruit toe. Voor dit recept gebruikte ik een half wit stokbrood, maar je kunt er natuurlijk allerlei soorten (oud) brood voor gebruiken.

 

Broodpudding met blauwe bessen
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Broodpudding met blauwe bessen

Ingrediënten

  • 1/2 oud wit stokbrood in plakjes
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • 8 gr vanillesuiker
  • 20 gr kristalsuiker
  • handje blauwe bessen

Verder nodig

  • boter om het ovenschaaltje in te vetten
  • poedersuiker
  • overnschaaltje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)
  • Vet het ovenschaaltje in met wat boter. Klop de melk met de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en de kaneel goed door elkaar met een garde.
  • Snij het brood in dunne plakjes en leg het brood dakpansgewijs in een onvenschaal.
  • Verdeel de blauwe bessen tussen de plakjes brood en giet het melk mengsel er overheen.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de broodpudding in ca 40 minuten.
  • Serveer de broodpudding lauwwarm en stuif er wat poedersuiker overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Broodpudding met blauwe bessen


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *