Basisrecept Hummus

Eigengemaakte Hummus, niet moeilijk om te maken en erg lekker. Eet de Hummus bijvoorbeeld met wat eigengebakken (plat)brood, op een rijstwafel of met groente zoals worteltjes, paprika en komkommer.

Hummus basisrecept
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Basisrecept Hummus

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • flink kneepje citroensap
  • 50 ml Tahini (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl zout
  • 2 el olijfolie extra vergine

Topping

  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • versgehakte peterselie

Verdernodig

  • staafmixer

Instructies

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en bewaar het kikkererwtenvocht. Haal een eetlepel kikkererwten eruit om te gebruiken voor de topping.
  • Doe de Tahini en citroensap bij elkaar in de beker van de staafmixer en meng het geheel in ca een minuut goed door elkaar.
  • Voeg de olijfolie, fijngehakte knoflook, zout en komijn toe en meng met de staafmixer door elkaar.
  • Voeg de helft van de kikkererwten toe en pureer de kikkererwten.
  • Voeg de andere helft van de kikkererwten toe en pureer glad.
  • Voeg nu beetje bij beetje wat van de kikkererwtenvocht toe tot de gewenste dikte. Ik gebruikte ongeveer de helft van het vocht.
  • Ga er nog even heel goed met de staafmixer doorheen zodat de Hummus heel mooi glad wordt.
  • Doe de Hummus in een schaaltje en maak er met behulp van de achterkant van een lepel een mooie swirl in.
  • Strooi er wat paprikapoeder en een snufje chilipoeder overheen.
  • Leg de achtergehouden kikkererwten erop en giet er wat olijfolie overheen.
  • Strooi er tenslotte nog wat fijngehakte peterselie overheen.

Notities

Je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Laat ze dan een hele nacht weken in water. Kook ze daarna een uurtje in vers water en gebruik het kookvocht om de Hummus dunner te maken. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Hummus basisrecept


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *