Gezond snacken: geroosterde kikkererwten

Lekker en gezond snacken? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Lekker bij de borrel, maar ook lekker over een salade.

Geroosterde kikkererwten
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.
  • Doe olijfolie met alle specerijen in een kom en meng door elkaar.
  • Schep de kikkererwten door het mengsel.
  • Leg de kikkererwten uitgespreid op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak de kikkererwten 20 minuten.
  • Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10-15 minuten tot ze lekker krokant zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Geroosterde kikkererwten


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *