Lekker en gezond snacken? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Lekker bij de borrel, maar ook lekker over een salade.
Geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten van 400 gram
- 1 el olijfolie
- 2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.
- Doe olijfolie met alle specerijen in een kom en meng door elkaar.
- Schep de kikkererwten door het mengsel.
- Leg de kikkererwten uitgespreid op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
- Bak de kikkererwten 20 minuten.
- Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10-15 minuten tot ze lekker krokant zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
kan ik dit recept ook met bevroren kikkererwten maken ?