Zachte witte mini bolletjes

Zachte witte mini bolletjes

5 reacties

Zachte witte mini bolletjes met verschillende zaden en pitten. Lekker voor bij het ontbijt, (Paas)brunch, high tea, picknick of onderweg. De broodjes zijn ook prima in te vriezen.

Zachte witte mini bolletjes

Zachte witte mini bolletjes

No ratings yet
Porties 12 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gr goede bloem ik gebruikte bijv. Amerikaans patent van de Zuidmolen
  • 5 gr zout
  • 5 gr witte basterdsuiker
  • 5 gr droge instant gist
  • 25 gr boter
  • 1/2 losgeklopt ei (25 gram)
  • 115 gr koud water

Topping

  • 1/2 losgeklopt ei
  • wat gesmolten boter
  • verschillende zaden en pitten, zoals maandzaad, sesamzaad en zonnebloempitten

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en kneed een mooi deegje in ca 15 minuten. Of kneed met de hand in ca 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 35-40 gr per stuk en bol de stukjes deeg op.
  • Laat de bolletjes in 10 minuten los komen onder folie.
  • Druk de bolletjes wat plat en bol ze stevig op. Leg ze op gelijke afstand op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de bolletjes met wat losgeklopt ei en strooi er wat van de zaden en pitten overheen.
  • Deeg de bolletjes af met folie.
  • Vul een braadslede met kokend water en zet deze onder de bakplaat.
  • Laat het deeg een uur rijzen tot de bakplaat mooi vol is gerezen.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bak de broodjes in ca 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de broodjes direct na het bakken wat gesmolten boter en laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Zachte witte mini bolletjes

5 Reacties

  1. Ze zien er heerlijk uit ,maar moet je dat water ook er laten in staan als je de broodjes afbakt of enkel bij het rijzen.
    Alvast bedankt

  2. Kun je de broodjes een dag van tevoren maken?
    Hoe bewaar je ze dan?

    • Mariëlle in de Keuken

      Deze broodjes kun je perfect invriezen. Ik vries ze dan ook altijd meteen in zodra ze zijn afgekoeld, dan blijven ze het allerlekkerst.

  3. Hallo Mariëlle ik heb deze broodjes gemaakt, maar er zitten gaatjes noem ik het maar even, heb ik iets fout gedaan? Groetjes Marie-José

Laat een antwoord achter aan Heidi Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating