Ouderwetse gestoofde hamlappen, lekker bij gekookte aardappelen en groente.

Gestoofde hamlappen uit de slowcooker of braadpan
Ingrediënten
- 450 gr hamlappen
- 100 gr boter
- 1 el tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- 1 el mosterd
- 1/4 tl gemalen piment
- 2 laurierblaadjes
- vergemalen zout en peper
- 75 ml water bij gebruik slowcooker
- 200 ml lauw water bij gebruik braadpan
Instructies
Slowcooker
- Haal de hamlappen een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Dep de hamlappen droog en bestrooi ze met versgemalen zout en peper.
- Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de hamlappen aan beide kanten goed aan op middelhoog vuur.
- Leg de hamlappen in de slowcooker.
- Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en piment toe aan de jus en roer door. Warm het geheel even door. Blus af met het water.
- Giet de jus bij de hamlappen in de slowcooker en voeg de laurierblaadjes toe. Leg het deksel op de slowcooker.
- Laat het geheel ca 8 uur stoven op de laagste stand. Draai af en toe het vlees om.
Braadpan
- Haal de hamlappen een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Dep de hamlappen droog en bestrooi ze met versgemalen zout en peper.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de hamlappen aan beide kanten goed aan op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en piment toe aan de jus en roer door. Warm het geheel even door. Blus af met het lauwe water.
- Leg het deksel op de braadpan en voeg de laurierblaadjes toe. Laat de hamlappen ca 2,5 uur stoven op een laag pitje. Draai het vlees af en toe om.
- Laat het laatste half uur het deksel van de braadpan, zodat het vocht wat kan verdampen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

wat een heerlijk recept is dit en oh zo makkelijk in de slowcoocker.
Leuk om te horen! 🙂