Pizza rolls

Heerlijke pizza rolls, gemaakt van pizzadeeg en gevuld met pizzasaus en mozzarella.

Pizza rolls
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Pizza rolls

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gr pizza bloem type '00'
  • 160 ml water handwarm
  • 10 gr olijfolie
  • 7 gr droge (instant) gist
  • 5 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr zout

Vulling

  • 3 flinke el pizzasaus (ik gebruik altijd de pizzasaus van Mutti, o.a. verkrijgbaar bij AH)
  • gedroogde oregano
  • 100 gr geraspte pizzakaas (mozzarella)
  • 8 blaadjes verse basilicum

Topping

  • 20 ml olijfolie
  • 1 tl gedrogde oregano
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers

Afwerking

  • olijfolie
  • blaadjes basilicum

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel en ietwat plakkerig deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
  • Vet een kom in met een dun laagje olijfolie. Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en bol het deeg losjes op. 
  • Leg het deeg in de ingevette kom, met de bovenkant naar beneden en draai het deeg dan om, zodat alle kanten met een dun laagje olie bedekt zijn.
  • Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak.
  • Laat het deeg een uur rijzen.
  • Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en stort het deeg erop. Druk zachtjes een beetje lucht eruit en bol het deeg losjes op.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ca 35x35 cm.
  • Verdeel de pizzasaus er overheen en laat aan de bovenzijde een rand van ca 1 cm vrij.
  • Strooi er wat gedroogde oregano overheen en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes en verdeel ze over de kaas.
  • Rol het deeg losjes vanaf de onderzijde op. Bestrijk de bovenzijde met wat water en plak de deegrol hiermee dicht.
  • Snij de rol met een broodmes in 8-10 stukken en leg de stukken in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Of op een met bakpapier beklede bakplaat naast elkaar. Zorg dat er wat ruimte tussen zit, want de pizza rolls gaan nog rijzen.
  • Dek de ovenschaal of bakplaat af met folie en laat de pizza rolls nog 45 minuten rijzen.
  • Verwarm ondeertussen de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Meng voor de topping de olijfolie, oregano en knoflookpoeder door elkaar. En bestrijk hiermee de pizza rolls.
  • Schuif de ovenschaal of bakplaat in de oven en bak de pizza rolls in 16-18 minuten gaar en mooi goudbruin.
  • Haal de pizza rolls uit de oven en bestrijk ze met een dun laagje olijfolie. Laat de pizza rolls wat afkoelen en leg er wat verse blaadjes basilicum overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Pizza rolls


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *