Risotto met spinazie, champignons en Feta

Een heerlijke risotto met verse spinazie, kastanjechampignons, zongedroogde tomaatjes en Feta.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Risotto met spinazie en Feta

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 750 ml groentebouiilon (zelfgemaakt of 750 ml water met 1 groentebouillonblokje)
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 200 gr verse spinazie
  • 175 gr risotto rijst (ik gebruikte Princ di Lucedio Arborio risotto o.a. te koop bij AH en Jumbo)
  • 75 gr Feta (ik gebruikte Dodoni Feta 48+ o.a. te koop bij AH en Jumbo)
  • 50 gr zongedroogde tomaten in fijne stukjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el pijnboompitjes geroosterd
  • wat versgehakte peterselie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot deze zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorreltjes doorzichtig worden.
  • Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Voeg bij de één na laatste soeplepel de stukjes zongedroogde tomaat toe en verwarm ze mee.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de champignons. Breng de champignons op smaak met wat versgemalen peper. Voeg de spinazie toe en bak eventjes mee tot de spinazie net gaat slinken. Laat het champignon-spinaziemengels eventjes uitlekken in een zeef.
  • Voeg zodra de laatste soeplepel bouillon is opgenomen in de risotto het champignon-spinaziemengsel en de verkruimelde Feta toe en roer door elkaar.
  • Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Verdeel de risotto over de borden en strooi de geroosterde pijnboompitjes en wat versgehakte peterselie er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating