Bananabread van Chef Joan van Coffeelicious

Banana bread van Chef Joan van Coffeelicious

2 reacties

Wie mij langer volgt weet intussen wel dat ik fan van Coffeelicious ben. Alles is even lekker en wat zou ik graag net zo goed willen kunnen bakken als Chef Joan 😉

Door alle maatregelen rondom het coronavirus moest Coffeelicious helaas tijdelijk de deuren van de Breakfast & Lunchrooms sluiten. Maar het team van Coffeelicious zit niet stil en wij hoeven gelukkig niets te missen van al het lekkers. Zo kun je bij de meeste Breakfast & Lunchrooms afhalen, thuis laten bezorgen en worden er dagelijks diverse producten bij twee Jumbo vestigingen verkocht. Namelijk bij de Jumbo in Winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht en bij Jumbo De Burcht in Breda.

Recepten nieuwsbrief

Ook deelt Coffeelicious regelmatig recepten van Chef Joan in hun nieuwsbrief. Gelukkig heb ik alle nieuwsbrieven bewaard in mijn mailbox en kan ik zelf ook nog aan de slag met de recepten. Zoals dit heerlijke Banana bread. Wat is deze lekker! Ik heb Coffeelicious gevraagd of ik het recept met jullie mag delen en dat mag 🙂

Bananabread van Chef Joan van Coffeelicious
Bananabread van Chef Joan van Coffeelicious

Banana bread van Chef Joan van Coffeelicious

5 van 3 stemmen

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gr boter
  • 80 gr yoghurt
  • 3 bananen fijngeprakt
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout

Verder nodig

  • Cakevorm/broodvorm van ca 22 cm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  • Mix de boter met de lichtbruine basterdsuiker tot het geheel romig, luchtig en licht van kleur ziet. Ik liet de mixer 10 minuutjes draaien.
  • Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei toe en klop weer door tot het ei volledig is opgenomen.
  • Voeg de yoghurt, geprakte bananen en de vanille toe. En klop goed door.
  • Zeef de bloem met de baking soda, kaneel en het zout. En voeg het geheel toe aan het botermengsel.
  • Klop nog een keer door tot alles goed gemengd is. Maar klop niet langer dan nodig.
  • Vet de bakvorm in met boter of bakspray en leg eventueel een velletje bakpapier erin, zodat je zeker weet dat de bananabread er straks goed uit komt.
  • Schep het mengsel in de bakvorm en bak de bananabread in 60 minuten gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Bananabread van Chef Joan van Coffeelicious

2 Reacties

  1. Erg lekker.
    Alleen is 22cm te klein.
    Ik heb een vorm van 28cm gebruikt en die was prima

    • Mariëlle in de Keuken

      Heerlijk hè. Ik gebruik vaak een kortere, maar wel brede vorm, zodat ik mooie grote plakken krijg. Maar een standaard 28 cm vorm kan ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating