Boekentip: Desserts bij Janneke Thuis + recept voor Bosvruchtencharlotte + Winactie

Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste. Janneke schrijft ook recepten voor veel tijdschriften, zo heeft ze een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious. Janneke maakte meerdere kookboeken, welke ook in het buitenland worden uitgegeven. Dit doet ze samen met haar man Serge Philippi, hij is foodfotograaf en vormgever.

Review Desserts bij Janneke Thuis

Desserts is het vijfde boek in de serie “bij Janneke Thuis”. Eerder bracht zij in deze serie Soep, Stoven, Pasta, risotto & gnocchi en Appeltaart uit. In mijn kookboekenkast had ik al het Appeltaartboek staan, ook een heel fijn boek met heerlijke appelrecepten. In maart bracht zij “Desserts bij Janneke Thuis” uit, dit is een herdruk van het uitverkochte boek “Mijn favoriete Desserts”.

Het boek is opgedeeld in 14 hoofdstukken: rabarber, chocolade, crème brûlée, koffie, oud brood, 1x deeg 4x taart, tiramisù, yoghurt & kwart, kruiden, groente, pudding, ijs & parfait, crumble en rijst.

Wanneer je door het boek bladert komt je het ene na het andere overheerlijke dessert tegen, allemaal om te watertanden. Zoals de krokante kokosmakrontaartjes, Franse chocoladetaart, Hazelnootgebakjes, Pain au chocola-pudding, bitterkoekjespudding, Frambozentiramisù met witte chocolade, zoete aardappel-chocoladetaartje, Luikse rijstevlaai, echt allemaal even lekker.

De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig en alles ziet er even lekker uit.

Conclusie

De recepten zijn over het algemeen niet ingewikkeld om te maken en de meeste recepten kosten niet meer dan een half uurtje bereidingstijd. Vrijwel alle ingrediënten zijn ook gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt. De desserts zijn een heerlijke afsluiter na een dinner, maar naar mijn idee kun je veel van de recepten ook prima bij de koffie of thee serveren.

Ben je ook enthousiast geworden over Desserts bij Janneke Thuis?

Desserts bij Janneke Thuis is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor € 19,99.

Desserts bij Janneke Thuis

Titel: Desserts bij Janneke Thuis
Auteur: Janneke Philippi
Prijs: € 19,99
ISBN 9789045217987

 

 

 

 

 


Recept Bosvruchtencharlotte

Uit het boek mocht ik een recept met jullie delen. Ik koos de Bosvruchtencharlotte, want deze ziet er naast erg lekker ook nog eens heel mooi uit. Een pronkstukje na een gezellig diner en vooral erg lekker!

In mijn wat kleinere supermarkt in de buurt kon ik even alleen gewone lange vingers vinden, dus gebruikte ik die voor dit recept in plaats van de Italiaanse lange vingers (Savoardi). Omdat deze wat sneller zompig worden dan de Italiaanse bracht ik deze pas na het opstijven van de vulling aan. Werkt ook prima, maar als je het originele recept aanhoudt is natuurlijk nóg lekkerder.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Bosvruchtencharlotte

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 150 ml espresso
  • 6 el crème de cassis
  • 150 gr Italiaanse lange vingers (savoardi)
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 125 ml bosvruchtenpuree
  • 3 el suiker
  • 375 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr verse bosvruchten
  • poedersuiker

Verder nodig

  • kom met platte bodem (inhoud 1 liter)
  • vershoudfolie
  • handmixer of keukenmachine

Instructies

  • Bekleed de kom met een stuk vershoudfolie.
  • Meng de espresso met de helft van de cème de casis in een diep bord. Doop de Italiaanse lange vingers één voor één met de gesuikerde kant kort in het espressomengsel.
  • Zet de Italiaanse lange vingers tegen de rand van de kom met de gesuikerde kant naar binnen. Wat overblijft is straks voor de bodem.
  • Week de gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
  • Verwarm in een pannetje de bosvruchtenpuree met de suiker op een laag pitje.
  • Neem de pan van het vuur en knijp de gelatine goed uit. Bij deze stap haalde ik de bosvruchtenpuree eerst nog even door een zeef, om de pitjes eruit te zeven. Roer de uitgeknepen gelatine door de bosvruchtenpuree, tot de gelatine is opgelost.
  • Klop met de handmixer of keukenmachine de mascarpone met de slagroom en de vanillesuiker tot een dikke, romige crème. Meng de bosvruchtenpuree met de rest van de crème de casis erdoor.
  • Schep de bosvruchtencrème in de kom, bij de Italiaanse lange vingers.
  • Doop de rest van de Italiaanse lange vingers in de espresso en dek de crème ermee af, breek hiervoor de Italiaanse lange vingers tot de juiste lengte.
  • Zet de charlotte minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Leg een bord op de kom en keer ze samen om. Verwijder de kom en huishoudfolie.
  • Garneer de charlotte met de verse bosvruchten en bestuif met wat poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

 


Winactie: maak kans op het boek van Janneke Philippi

Wil jij kans maken op het boek van Janneke Philippi vol met heerlijke desserts? Aan één van jullie mag ik in samenwerking met Karakter Uitgevers het boek weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Laat onder de post op Instagram en/of Facebook weten waarom jij kans wilt maken op dit boek.
  • Mariëlle in de Keuken volgen op Instagram en/of Facebook is niet verplicht om mee te doen, maar zou wel leuk zijn 🙂
  • Meedoen via Instagram én Facebook is dubbele winkans!
  • Meedoen kan t/m dinsdag 14 april, woensdag 15 april maak ik de winnaar bekend op Instagram en Facebook.

 

Dit artikel en de winactie is in samenwerking met Karakter Uitgevers, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating