Dalgona koffie

Dalgona koffie

2 reacties

Dalgona coffee, overal op social media zie je het de afgelopen weken voorbij komen. Tijd om het zelf ook eens te maken, al drink ik zelf nooit koffie. Maar Marco mocht het proeven 😉

Het recept is heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn drie ingrediënten om het schuimende koffielaagje te maken: oploskoffie, suiker en heet water. Van elk ingrediënt neem je een gelijk deel en dit klop je op met een mixer of garde. Je serveert het vervolgens op ijskoude of warme melk.

Marco vond het erg lekker, maar zoiets moet je ook weer niet te vaak drinken, het bevat behoorlijk wat suiker. Mij lijkt het wel lekker om de opgeklopte koffie in een glas te doen en daar bovenop een flinke toef slagroom en zo op te lepelen.

Dalgona koffie

Dalgona koffie

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 4 el oploskoffie
  • 4 el gekookt water
  • 4 el fijne kristalsuiker

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  • Klop met een garde of met een mixer het geheel romig en luchtig. Dit duurt wel een minuutje of 5.
  • Serveer de opgeklopte koffie op wat koude of warme melk.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Dalgona koffie

2 Reacties

  1. Ja precies, dat vroeg ik me ook af. Is het de moeite waard. Als je roert, blijft dan dat romige nog?

  2. Mariëlle in de Keuken

    Al je het zachtjes door de melk roert blijft het inderdaad romig. De één vindt het heerlijk en de ander vindt het helemaal niets 😉