Panzanella, Italiaanse broodsalade

0 reacties

Heb je nog wat oud brood liggen? Zonde om weg te gooien! Je kunt er nog zoveel mee maken. Maak er wentelteefjes van, of een lekkere broodpudding. Of deze Italiaanse broodsalade, lekker als lunch of voorgerechtje.

Voor eerste Paasdag bestelde ik een heerlijk ontbijtje bij onze plaatselijke bakker Nobel’s brood. Het was zoveel dat wij hier wel 2 dagen van konden eten en nog hadden we een stukje wit desembrood over. Hiermee maakte ik deze lekkere lunch. Ook gebruikte ik mijn nieuwe kaaskruller voor deze mooie kaasroosjes, als je deze niet hebt kun je er natuurlijk ook wat parmezaanflakes  overheen strooien. Je kunt de salade nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld wat kappertjes, olijven, rode ui en/of basilicum.

 

Broodsalade

4.5 van 2 stemmen
Porties 1 persoon

Ingrediënten

Salade

  • 8 tasty tom trostomaatjes in partjes
  • stukje komkommer in plakjes

Dressing

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 el rode wijnazijn of balsamico
  • wat versgemalen zout en peper

Broodcroutons

  • 1 dikke plak oud brood in grote blokjes gesneden
  • olijfolie om in te bakken

Verder

  • wat kaasroosjes van de kaaskruller of parmezaan flakes

Instructies
 

Broodcroutons

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan.
  • Leg de stukjes brood en bak ze op laag vuur rondom tot ze krokant en mooi goudbruin zijn.
  • Bestrooi met wat versgemalen zout en peper.

Salade

  • Verdeel de partjes tomaat met de plakjes komkommer over een bord.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef of je het niet te zuur vind, voeg anders een kneepje honing of een snufje suiker toe.
  • Giet de dressing over de tomaat en komkommer.
  • Leg de broodcroutons er overheen. En leg de kaasroosjes ertussen of strooi de parmezaanflakes er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating