Al eerder plaatste ik een recept voor Rendang, maar daarvoor moet je toch eerst even naar de toko voor wat ingrediënten. Dit keer heb ik een makkelijk recept voor Rendang, gemaakt met de Soto kruidenmix van Euroma by Jonnie Boer. Ik ben echt fan van deze kruidenmixen. En mijn kruidenla staat er al aardig vol mee. Met deze Soto kruidenmix maak je de Rendang in een handomdraai. Makkelijk en voordelig omdat je niet van alles ervoor in huis hoeft te halen.
Ik maakte deze Rendang in de slowcooker, maar je kunt hem natuurlijk ook in de braadpan maken. Beide manieren deel ik in het recept hieronder.
Makkelijke Rendang uit de slowcooker of braadpan
Ingrediënten
- 600 gr (Black angus) sucadelappen in blokjes
- 50 gr santen bijv. Go-Tan Cocos crème santen o.a. verkrijgbaar bij AH en Jumbo
- 2 uien in halve ringen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 el Euroma by Jonnie Boer Soto kruidenmix o.a. verkrijgbaar bij Jumbo
- 2 tl sambal oelek
- versgemalen zout en peper
- 75 ml water bij gebruik slowcooker
- 200 ml water bij gebruik braadpan
- neutrale olie om in te bakken
Instructies
Slowcooker
- Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper.
- Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak het vlees rondom even aan.
- Leg het vlees in de slowcooker.
- Fruit in hetzelfde bakvet de ui met de knoflook en rode peper zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui glazig is, maar niet bruin.
- Voeg de santen en 75 ml water toe en laat de santen oplossen in het water.
- Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
- Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker en roer door elkaar.
- Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
- Laat het geheel ca 7 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.
- Haal het deksel van de slowcooker en breng de rendang verder op smaak met nog wat versgemalen peper en de sambal.
- Laat het deksel van de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand.
- Laat de saus in een half uurtje wat indikken.
Braadpan
- Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper.
- Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees rondom even aan.
- Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
- Fruit in hetzelfde bakvet de ui met de knoflook en rode peper zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui glazig is, maar niet bruin.
- Voeg de santen en 200 ml water toe en laat de santen oplossen in het water.
- Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
- Leg het vlees terug in de pan en roer door elkaar.
- Leg het deksel op de pan en zet de warmtebron op de laagste stand.
- Laat het geheel ca 3 tot 4,5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is. Controleer tussendoor of het vlees niet te droog komt te staan. Voeg zonodig nog een scheutje water toe.
- Haal het deksel van de pan en breng de rendang verder op smaak met nog wat versgemalen peper en de sambal.
- Laat het deksel van de pan en zet de warmtebron wat hoger.
- Laat de saus even inkoken tot de juiste dikte.
Heerlijk rendang, net pittig genoeg naar onze smaak.
Fijn te horen! 🙂
Heel erg lekker maar ik heb wel 1 vleesbouillon blokje toegevoegd want ik miste iets bij het proeven (zal door de zoutloze kruidenmix komen).
Kruidenzakjes van welke chef dan ook zijn altijd een NO! Rendang is al makkelijk genoeg je bent alleen langer bezig
Ik heb ook een gewoon recept voor Rendang, deze is hier ook te vinden