Oubliehoorntjes en cups maken

Zelfgemaakte oubliehoorntjes en cups, super lekker om (zelfgemaakt) roomijs in te serveren. Je hebt er alleen wel een kniepertjesijzer voor nodig. Dit hoeft geen duur apparaat te zijn, ik kocht de mijne ooit eens voor een tientje bij Kruidvat. Met zo’n apparaat maak je ook zelf heerlijke stroopwafels en nieuwjaarsrolletjes.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Oubliehoorntjes en cups

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Beslag

  • 170 gr bloem
  • 170 gr witte basterdsuiker
  • 170 gr water
  • 80 gr boter gesmolten
  • 16 gr vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout

Verder nodig

  • kniepertjesijzer
  • paletmes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar met een garde.
  • Laat het mengsel een uurtje afgedekt rusten.
  • Verwarm het kiepertjesijzer en schep een juslepel van het beslag erin.
  • Sluit het kniepertjesijzer en bak het wafeltje mooi goudbruin.
  • Haal het wafeltje met een paletmes van het ijzer en rol het op tot een hoorntje of leg het om een rond schaaltje welke een onderkant heeft van ca 5 cm doorsnede.
  • Wacht tot het wafeltje bijna afgekoelt en hard geworden is en laat het verder afkoelen op een koelrekje.
  • Ga zo door tot al het beslag op is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *