Boekentip: Hollandse Happen Blond Amsterdam + recept voor Aspergesoep

0 reacties

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Blond Amsterdam en de Hollandse keuken! Blond Amsterdam heeft het boek “Hollandse Happen” opnieuw uitgebracht. Een boek vol lekkers uit de Delfts Blonde keuken.  

Review Hollandse Happen

Na 12 jaar brengt Blond Amsterdam het Hollandse Happen kookboek opnieuw uit. Een boek vol heerlijke recepten van toen, in de originele Blond-twist van nu. Wanneer ik het boek doorblader word ik gelijk helemaal vrolijk. Als echte Blond Amsterdam fan vind ik dit boek dan ook helemaal geweldig. Ik heb nog het allereerste Blond Amsterdam servies, mijn katten drinken uit Blond Amsterdam drinkbakjes en wij hebben een persoonlijk handgeschilderd bord laten maken toen wij 10 jaar getrouwd waren.

Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken: Soepen & Snacks, Hoofd- & bijgerechten en Desserts & Taartjes. Je komt in dit boek de lekkerste echt Hollandse recepten tegen, zoals kroketten, worstenbroodjes, oma’s gehaktbal, hete bliksem, Haagse bluf, wentelteefjes, oma’s appeltaart, advocaatje en nog veel meer. Vrijwel ieder recept is voorzien van een vrolijke illustratie.

Een super leuk boek voor alle Blond Amsterdam fans en erg leuk om iemand cadeau te geven. Ook zijn de recepten zijn niet al te ingewikkeld om te maken.

Ben je ook enthousiast geworden over Hollandse Happen?

Hollandse Happen is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor € 20,99.

Hollandse Happen Blond Amsterdam

 

Titel: Hollandse Happen
Auteur: Blond Amsterdam
Prijs: € 20,99
ISBN 9789021576053

 

 

 


Recept Aspergesoep

Uit dit leuke boek mocht ik ook een recept met jullie delen. Ik ging voor de aspergesoep. De soep was eenvoudig te maken en het resultaat was erg lekker!

Aspergesoep

No ratings yet

Ingrediënten

  • 400 gr asperges
  • 35 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 800 ml bouillon (of het kookvocht van de asperges met een bouillontablet)
  • 1 eidooier
  • 100 ml slagroom
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Schil de asperges en breek de houterige onderkant eraf.
  • Snijd de kopjes van de asperges, houd ze apart en snijd de rest in stukjes.
  • Kook de stukjes in ca 10 minuten gaar in de bouillon.
  • Pureer de asperges in de bouillon of wrijf alles door een fijne zeef.
  • Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak deze een minuutje.
  • Voeg de aspergebouillon al roerende toe en brang de soep aan de kook.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Klop de eidooier los met de room en giet in een klein straaltje en al kloppend een deel van de soep erbij.
  • Doe dit terug in de pan en laat de soep heet worden.
  • Laat de kopjes asperge in enkele minuten in de soep zacht worden en voeg zout en peper naar smaak toe.

Notities

Maak je de soep van "restjes", gebruik dan het aspergekookvocht met een bouillontablet om de soep te maken en doe de kleingesneden overgebleven asperges in de soep. 
Voeg eventueel nog wat blokjes ham en/of fijngeprakt hardgekookt ei toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

 

Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating