Focaccia Margherita

Heerlijk luchtige focaccia met een pizza Margherita topping. Lekker met een salade of bij de barbecue.

Focaccia Margherita
Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem

Focaccia Margherita

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram tarwebloem Typo 00 of anders gewone tarwebloem
  • 4 gram droge gist
  • 160 gram water lauwwarm
  • 5 gram zout
  • 1 el honing

Topping

  • 3 el pizzasaus ik gebruik altijd de pizzasaus van Mutti
  • 3 plakjes Tostikaas mozzarella verkrijgbaar bij AH
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentjes knoflook geplet
  • scheut olijfolie
  • 12 cherrytomaatjes gehalveerd
  • gedroogde oregano

Instructies

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
  • Maak ondertussen knoflookolijfolie, door een scheut olijfolie, met 2 teentjes knoflook en de rozemarijn in een afgedekt bakje te doen. De knoflookolie heb je later pas nodig.
  • Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
  • Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en maak er 2 bolletjes van. Laat de bolletjes 20 minuten afgedekt liggen.
  • Leg de bolletjes op een bakplaat en druk ze plat tot een lap van ca 15x20 cm. Laat 30-45 rijzen, onder ingevet folie of bubbeltjesfolie.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
  • Besmeer de broden met de knoflookolijfolie. Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg.
  • Verdeel de pizzasaus met een bakkwastje er overheen.
  • Leg op iedere brood 1,5 plakje Mozzarella en druk de gehalveerde cherrytomaatjes zachtjes in het brood.
  • Bestrooi het brood met wat gedroogde oregano.
  • Bak de broden in 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer de broden direct zodra ze ietsjes zijn afgekoeld. Lauwwarm en vers zijn ze het allerlekkerst.

Notities

  • Van de pizzasaus heb je maar een klein beetje nodig. Ik verdeel een blikje Mutti pizzasaus altijd in porties en vries de porties in.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Focaccia Margherita


2 thoughts on “Focaccia Margherita

  1. Ben Stam Beantwoorden

    Focaccia Margherita gemaakt, wowww super lekker samen met vrouwtje zitten genieten bij de tvdankjewel voor je heerlijke recepten Mariëlle,maak ook elke week je Surinaamse broodjes ook zo heerlijk vandaag gemaakt en belegen met Surinaamse kip/kerrie en Surinaamse komkommer geweldig moest uitkijken want at mijn vingers bijna op hahha.

    Super site van jou Mariëlle.

    Groetjes Ben (en ja ook uit het gezellige Dordrecht)

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Wat leuk ook uit Dordrecht! Zo leuk om te horen allemaal ☺️ Dankjewel!

Leave a Reply to Ben Stam Verwijder reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *