Marokkaans stoofpotje met kip

2 reacties

Een makkelijk Marokkaans stoofpotje met kip en paprika. Lekker met couscous. En eventueel wat zelfgemaakt Marokkaans platbrood en hummus.

Marokkaans stoofpotje met kip

4 van 7 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 6 kippendijfilets
  • 400 ml polpa (tomatenpulp, ik gebruikte de polpa van Mutti)
  • 2 uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 3 el gewelde rozijnen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • pakje Fairtrade Original Marokkaans stoofpotje paste (kruidenpasta, o.a. te koop bij AH)
  • 1 el Baharat (ik gebruikte Euroma Jonnie boer baharat, o.a. te koop bij AH)
  • 2 tl harissa kruidenmix (ik gebruikte Verstegen Pure specerijenmengeling harissa, o.a. te koop bij AH)
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie

Instructies
 

Slowcooker

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak rondom even aan.
  • Voeg de kruidenpasta, baharat en harissa toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de polpa toe en de rozijnen toe en roer goed door. Los het bouillonblokje er in op.
  • Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Giet het geheel in de slowcooker en leg de reepjes paprika er bovenop.
  • Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
  • Laat het geheel ca 4,5 uur stoven.
  • Haal het deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand. Laat het geheel nog 30 minuten stoven.

Braadpan

  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak rondom even aan.
  • Voeg de paprika, kruidenpasta, baharat en harissa toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de polpa toe en de rozijnen toe en roer goed door. Los het bouillonblokje er in op.
  • Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel ca 2 uurtjes stoven. Laat het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus wat in kan dikken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

2 Reacties

  1. Hallo Mariëlle, ik wil je recept graag uitproberen. Ben nieuwsgierig naar de slowcooker, wat is de reden dat de slowcooker nog een half uur op de hoogste stand moet zonder deksel?

    Hartelijke groet Eefje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating