Ovengedroogde tomaatjes

Heerlijke ovengedroogde tomaatjes, lekker door een salade.

Wanneer ik ze in de winkel koop neem ik vaak de semi-zongedroogde tomaatjes. Deze zijn lekkerder om zo te eten, omdat ze zachter en smaakvoller zijn dan de stuggere gewone zongedroogde tomaatjes. Je vindt ze vaak ook wel op de tapas afdeling in de supermarkt.

Maar het allerlekkerst zijn zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes, natuurlijk zijn het eigenlijk ovengedroogde tomaatjes, want je droogt ze in een paar uurtjes in de oven. Lekker met wat verse kruiden uit de tuin. Je kunt de tomaatjes prima een aantal weken in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Ovengedroogde tomaatjes

Ingrediënten

  • 1200 gr tasty tom tomaatjes
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • snufje fijne kristalsuiker
  • olijfolie
  • versgemalen zout en peper

Verder nodig

  • bakpapier
  • olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 130 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de tomaatjes in kwarten en leg ze met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak ze fijn. Strooi over de partjes tomaat.
  • Bestrooi het geheel met een snufje fijne kristalsuiker en wat versgemalen zout en peper.
  • Druppel er wat olijfolie overheen. Of gebruik olijfoliespray en spray er een dun laagje olie overheen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes drogen op 130 graden (boven- en onderwarmte).
  • Giet ondertussen een scheutje olijfolie in een glazen potje. Plet 2 teentjes knoflook en leg deze in het potje bij de olijfolie. Sluit het potje af en laat even staan.
  • Haal de tomaatjes uit de oven wanneer deze voldoende zijn gedroogd, na ca 3-3,5 uur.
  • Laat de tomaatjes afkoelen. Haal de teentjes knoflook uit het potje en schep de tomaatjes in het potje. Vul aan met nog wat olijfolie tot de tomaatjes onder staan.
  • Sluit het potje en bewaar de tomaatjes in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *