Gezondere Appel tartelettes

Deze appel tartelettes zijn gemaakt met volkorenmeel en bevatten minder suiker.

Hierdoor net iets gezonder. Maar toch erg lekker om jezelf mee te verwennen bij de koffie. Ook lekker als dessert met een bolletje ijs.

Gezondere Appel tartelettes

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 125 gr volkorenmeel
  • 60 gr koude boter
  • 15 gr vanille suiker
  • 15 ml melk
  • 1/8 tl zout
  • 30 gr losgeklopt ei

Vulling

  • 2 appels (ik gebruikte Kanzi)
  • 3 el abrikozenjam met minder suiker (ik gebruikte Bonne Maman Meer fruit minder suiker abrikozen jam)
  • poedersuiker

Verder nodig

  • 4 tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede

Instructies

Deeg

  • Meng het volkorenmeel met de vanillesuiker en het zout door elkaar.
  • Voeg de koude boter, het ei en de melk toe en kneed met de hand door elkaar. Stop met kneden zordra het goed gemengd is en het zich tot een bol vormt.
  • Leg het deeg tussen huishoudfolie en druk het plat.
  • Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Rol de lap deeg uit tot een dunne lap van ca 3 mm dikte. En bekleed hiermee de bakvormpjes.
  • Verwarm de abrikozenconfiture in een pannetje.
  • Rasp 1/2 appel met een grove rasp. Meng 1 el van de abrikozenjam er doorheen.
  • Verdeel het mengsel over de tartelettes. Snij de rest van de appels in plakjes en verdeel over de tartelettes. Bestuif het geheel met een dun laagje poedersuiker.
  • Bak de tartelettes 20 minuten.
  • Haal de tartelettes uit de oven en verdeel de rest van de abrikozenconfiture er overheen.
  • Bak de tartelettes nog 10 minuten.
  • Haal de tartelettes uit de oven en laat ze 5 minuutjes afkoelen in de vormpjes.
  • Haal ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Gezondere appel tartelettes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating