Keuken opnieuw inrichten

In april had ik vanwege het switchen naar een nieuwe baan een hele maand vrij. Er stond in die periode o.a. het plaatsen van een nieuwe keuken op de planning, maar toen raakten we ineens allemaal in de coronacrisis.

Wij durfden het niet aan om een nieuwe keuken te bestellen, waarvan wij het blad na plaatsing nog moesten inmeten en bestellen. Stel dat de fabriek ineens zou moeten sluiten vanwege de maatregelen zouden we wellicht maandenlang met een halve keuken zitten. Dus de nieuwe keuken hebben we maar even uitgesteld tot een later moment.

De nieuwe keuken

Onze keuken ziet er op het oog natuurlijk nog prima uit, maar begint nu wel hier en daar een beetje te slijten. In 2007 kwamen wij hier wonen en plaatsen we een hele nieuwe keuken. Maar na een tijdje verkleurden de deurtjes en kwamen we ruimte tekort. We gaven de keuken in 2014 een make-over. We plaatsten een rij kastjes boven het aanrecht en vervingen alle deurtjes voor hoogglans witte deurtjes. Online bestelden we nieuwe raambekleding. We vervingen de aluminium jaloezieën voor mooie taupe kleurige PVC jaloezieën met houtstructuur. Hierover zijn we nog steeds erg tevreden, al zullen we in de nieuwe keuken voor witte PVC jaloeziën met houtstructuur gaan, omdat we deze ook in de woonkamer hebben en recent ook alle verduisterende rolgordijnen op de bovenverdieping hebben vervangen voor dezelfde witte jaloeziën.

Maar de huidige indeling van de keuken is niet echt praktisch. We hebben diverse kastjes van maar 30 cm breed, waar we niet veel in kwijt kunnen. En als kook- en bakliefhebber heb ik gewoon erg veel spullen in de loop der tijd verzameld en een ook hele verzameling ingrediënten op voorraad.

De huidige keuken heeft een L-opstelling. De nieuwe keuken wordt een U-opstelling, waardoor we veel meer ruimte krijgen. En een oven op ooghoogte, wat ik ook wel fijn vind.

Keukenkastjes opnieuw indelen

De nieuwe keuken moet dus nog eventjes wachten. Dus ging ik eerst aan de slag met het opruimen van de keuken, er bleken toch wel wat spulletjes weg te kunnen. Daarna begon ik met het opnieuw indelen van de keukenkastjes, om zo toch wat meer ruimte te creëren en het overzichtelijker te maken. Alle dichte verpakkingen van levensmiddelen gingen de voorraadkast onder de trap in.

De verschillende soorten bloem en meel deed ik in handige bussen, met bovenop een stickertje met wat erin zit. En onderop een stickertje met de houdbaarheidsdatum.

 

De verschillende soorten suiker, zout, zaden, pasta, rijst, rozijnen, cacaopoeder, etc, gingen ook in bussen. Met onderop een stickertje met de eventuele kooktijd en houdbaarheidsdatum.

 

Het bestek haalde ik uit de lade en ruimde ik compact op. Hierdoor kreeg ik plaats voor een kruidenlade. Super handig en erg overzichtelijk! Eronder heb ik nog een grote diepe lade voor alle kruidenmixen en flesjes azijn, olie, etc.

 

Hoewel ik nog steeds droom van mijn nieuwe keuken, kan ik toch weer eventjes vooruit en is het een stuk fijner werken zo. Alle voorraadbussen passen ook weer in de nieuwe keuken. Wat ik nodig heb kan ik snel terugvinden en alles is netjes en luchtdicht opgeruimd.

 

 

 

 

Dit artikel is ontstaan uit een betaalde samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl


3 thoughts on “Keuken opnieuw inrichten

  1. Wilma Kok Beantwoorden

    Whauw wat een goed idee zeg, die kruidenpotjes zo en al die bussen met voorraad. Bij mij ligt alles door elkaar, dus ik pik dit idee van je en trouwens de keuken is nog mooi hoor, maar snap het wel, de onze is ook nog goed maar 20 jaar oud. Nog niet versleten maar een andere indeling vind ik wel gunstig. Succes met je nw keuken, en ik maak je recepten heel vaak, zitten heerlijke tussen. Dus ik blijf je mails en recepten lezen. Fijne dag, groetjes Wilma

  2. dirix lydiane Beantwoorden

    Proficiat heel mooi en ordelijk!!!!!

  3. Vincent Rondwijk Beantwoorden

    Wij hebben een keuken op maat laten maken en willen deze natuurlijk mooi in gaan richten wanneer deze geplaatst wordt. Onze huidige accessoires passen niet meer zo goed bij de landelijke stijl. Ook wil ik een betere indeling maken in de keukenkastjes. Bedankt voor de tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *